Slotrit Turkije prooi voor Mareczko, eindzege Gonçalves

Slotrit Turkije prooi voor Mareczko, eindzege Gonçalves

foto: Tour of Turkey/Brian Hodes

zondag 1 mei 2016 om 15:38

De slotrit in de Ronde van Turkije is door Jakub Mareczko van Southeast-Venezuela gewonnen. Hij was na ruim tweehonderd kilometer de snelste in de straten van Selçuk. Het is zijn tweede ritzege van deze rittenkoers. De Portugees José Goncalves (Caja Rural-Seguros RGA) is de eindwinnaar.

Viertal in de aanval
Jochem Hoekstra probeerde mee te zitten in de kopgroep van de dag, maar de Parkhotel Valkenburg-renner kwam bedrogen uit. Jan Hirt (CCC Sprandi Polkowice), Nicolas Baldo (Roth), Muhammet Atalay (Torku Sekerspor) en Alessandro Malaguti (Unieuro-Wilier) kleurden de etappe op hun beurt wel met een vlucht. Zij pakten maximaal vier minuten voorsprong.

Peloton stormt af op Selçuk
Lampre-Merida en Caja Rural-Seguros RGA menden het peloton achter de vluchters, waar Baldo de rol moest lossen. De drie leiders zagen hun voorsprong groeien tot meer dan vijf minuten. Die zakte razendsnel toen in het peloton men de wind wilde gebruiken om waaiers te trekken. Op 10,9 kilometer van de streep lag de top van de laatste klim van deze ronde. Op de flanken van de korte col werden de dappere vluchters ingerekend.

Mareczko op herhaling
Na de afdaling lag de finish in licht dalende lijn getrokken in Selçuk. Quentin Pacher (Delko Marseile Provence KTM) deed nog een verwoede pogingen, maar de sprintersploegen verzaakten niet. Southeast-Venezuela nam de kop en probeerde Jakub Mareczko uit te leiden. Met veel kunst- en vliegwerk maakte de Italiaan zich los en drukte hij zijn wiel als eerste over de streep. Zijn landgenoot Sacha Modolo (Lampre-Merida) werd tweede, de Argentijn Francisco Chamorro bezorgde Funvic Soul Cycles een derde positie.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Dayer Quintana 1 mei 2016 om 15:44

Ik hoop dat ze kiezen voor Mareczko in de Giro en niet voor Belletti.

0
Deoudjes 1 mei 2016 om 15:49

Zie ze allebei voor eigen kans gaan sprinten

0
koos1 1 mei 2016 om 18:36

Mareczko en Belletti zullen zich in de Giro allebei wel ertussen gooien. Zullen weer lekker chaos sprints worden zoals elk jaar in de Giro met de ‘mindere’ sprinters die zich ertussen gooien met een schouder.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone