‘Slecht nieuws voor Vaughters: Cannondale stopt sponsoring’

Door , vrijdag 2 juni 2017 om 11:11
‘Slecht nieuws voor Vaughters: Cannondale stopt sponsoring’

Foto: Cannondale-Drapac

Cannondale is genoodzaakt te snijden in de sponsorbudgetten en dat is slecht nieuws voor de wielerploeg van manager Jonathan Vaughters. Dat meldt Zikloland.com. De Amerikaanse ploeg zal op zoek moeten naar een nieuwe geldschieter, wil het in 2018 nog tot de WorldTour behoren.

In meerdere disciplines en landen trekt Cannondale zich terug als sponsor, weet de Spaanstalige website te melden. De domper voor Vaughters komt in de periode dat veel ploegen bezig zijn met contractonderhandelingen voor de komende seizoenen. Bij Cannondale-Drapac zijn met Sebastian Langeveld, Tom-Jelte Slagter, Dylan van Baarle en Wouter Wippert vier Nederlanders in dienst.

Vaughters heeft al vaker problemen gekend met zijn teams. Zijn ploeg moet het dit jaar doen met een van de kleinste budgetten van de WorldTour-ploegen en in de laatste jaren heeft hij vaak moeten fuseren. Zo gingen in het voorbije verleden onder anderen de formaties van Cervélo, Cannondale en Drapac op in het Slipstream-project van Vaughters.

Dit artikel delen:

44 Reacties

PedroDelgado 2 juni 2017 om 13:33

Dit soort berichten passen toch helemaal in het seizoen? Vanaf nu tot een week na de Tour kunnen we nog wel meer van dit verwachten. Maar erg jammer dit. Vaughters is dan weinig succesvol in zijn aanpak met sub-toppers, hij is wel een verfrissend geluid tussen de rest en ik vind het een symphatieke ploeg die aanvallend rijdt en vernieuwing voorstaat. Hoop dat hij weer overleeft.

Doomsday 2 juni 2017 om 13:36

voor mij is het pelotonvulling met een beperkt aantal aansprekende renners en ze breken nooit echt door. Als we het dan hebben over een kleiner peloton dan mag van mij dit team ertussenuit vallen.

Mathieu Moller 2 juni 2017 om 13:40

@flashke
Dat viel me ook al op en ik denk inderdaad dat de meesten wel een ploeg zullen vinden. Zeker de jonge renners lijken erg getalenteerd, dus die vinden vast wel een ploeg.

Nibs 2 juni 2017 om 13:42

Tja vaughters….hij kon er niet over zwijgen hoe goed hij rolland wel niet had gemaakt. Zijn tijdrit was zoveel verbeterd en hij had nog zoveel marge door betere begeleiding.
Zoals altijd is er niet veel van in huis gekomen en blijkbaar is rolland nu tevreden met een rit te winnen.
Tactisch prutswerk daarentegen is wel aan hem besteed

ronddraaien 2 juni 2017 om 14:00

@doomsday
Dat is wel heel kort door de bocht. Elke ploeg heeft renners die mindere uitslagen rijden. Met Uran, Van Baarle en Langeveld hebben ze het afgelopen jaar wel top 5 gereden in een monument. Talansky (5e) en Formolo (9e) reden een beresterke Vuelta, en ook dit jaar haalt Formolo opnieuw top 10 in een grote ronde. Met Woods (9e LBL) en Villella (5e Lombardije) hebben ze nog twee renners die recent top 10 reden in een monument. Pierre Rolland is een heel aanvallende renner, met talent, die zich altijd in de kijker zal rijden. Daarnaast hebben ze met Carthy (klimmer), Mullen (tijdrijder) en Bettiol (ééndagsrenner) ook nog enkele toekomstige toppers.

Met één echte sprinter die kan winnen, dus niet Wippert, (bv Coquard komt vrij) en extra klassementsman (bv Landa die zo met goede ondersteuning altijd kopman kan zijn), zou deze ploeg echt sterk zijn.

Er zijn een pak ploegen die veel meer "pelotonvulling" zijn.

Johnny7 2 juni 2017 om 14:11

Zie Villela als mooiste optie als knecht voor Tom. Jonge en goede klimmer!

HoofdIsVrij 2 juni 2017 om 14:18

Lijkt mij trouwens einde verhaal in de WT voor Wippert en Slagter.

dnDaris 2 juni 2017 om 14:24

Langeveld zou wel eens kunnen gaan stoppen. Al een paar jaar over zijn hoogtepunt heen. Wippert is een hele leuke aanvulling voor Roompot, komt duidelijk te kort in de WT. Voor Van Baarle staan de ploegen normaal gesproken in de rij. En Slagter, tja…

tricoloor 2 juni 2017 om 14:25

@Hoofdisvrij, Slagter kan vast met een gereduceerd salaris aan de slag bij lottonl

Mathieu Moller 2 juni 2017 om 14:38

@dnDaris
Dit jaar Roubaix niet gezien?

IlPirata 2 juni 2017 om 14:47

@ ronddraaien Helemaal mee eens, ze missen eén of twee echte toppers, zoals bv. Landa idd.

Zadelpen 2 juni 2017 om 15:45

Gaat het dan slecht met Cannondale als bedrijf?

Spinergy 2 juni 2017 om 16:26

@Zadelpen, ja dat gaat niet best, eigenlijk al niet sinds het crossmotor debacle en het PF30 verhaal heeft het er niet beter op gemaakt….

TykkeThor 2 juni 2017 om 16:48

Cannondale heeft zeker een erg talentvolle en leuke jonge selectie, maar missen toch een echte afmaker/kopman die punten kan binnenharken. Wat dat betreft doet het wat aan als een luxe versie van Roompot/SportVlaanderen.

BenderBeach 2 juni 2017 om 18:55

Cannondale Lotto-Jumbo

Laatste man 2 juni 2017 om 20:51

Ik vind ze dit jaar wel leuk rijden. Toch jammer, maar dit is van aller tijden in de wielersport.

Velominatus 2 juni 2017 om 20:56

@TykkeThor Ja zo’n kopman die nu voor veel geld knecht speelt bij Sky, Quickstep of BMC. Die mist Cannondale waardoor te weinig gewonnen wordt waardoor de sponsor afhaakt.
Toch maar een maximum budget per ploeg instellen, waardoor de toprenners zich beter over de ploegen verdelen en er uiteindelijk meer sponsors aan boord blijven.

Wheely 3 juni 2017 om 00:35

Slipstream sports/Vaughters ontkent overigens dat Cannondale zou stoppen, de reden dat ze nu opzoek zijn naar sponsors is omdat ze meer budget willen.

Zadelpen 3 juni 2017 om 01:36

Dankjewel Spin!

Wel jammer hoor. Die naam hoort er bij vind ik.

Headlines

Materiaalzone

Populair

Poll