Slagter tempert verwachtingen voor Parijs-Nice

zaterdag 7 maart 2015 om 14:39
Slagter tempert verwachtingen voor Parijs-Nice

Foto: Sirotti

Tom-Jelte Slagter won vorig jaar twee etappes in Parijs-Nice. Hij rekent niet op een evenaring van deze prestatie. “Mijn doelen zijn niet hetzelfde als vorig jaar. Ik heb een trainingsachterstand weg moeten werken en dan wordt het heel lastig om dat na te doen”, stelt hij tegenover NU.nl. “Weer twee ritten willen winnen zou niet realistisch zijn. Dat gaat hem gewoon niet worden.”

De renner van Cannondale-Garmin kampte in de winter met knieproblemen. “Ik heb er heel lang last van gehad en die terugslag neem ik natuurlijk een tijdje mee. Ik heb de laatste weken gelukkig wel lekker kunnen trainen en zo een hoop goed kunnen maken. De volgende stap is koersen en dat is dan wel meteen op het hoogste niveau, maar ik leef er heel anders naartoe dan vorig jaar. Die blessure zit ook nog wel in mijn achterhoofd.”

Parijs-Nice is voor Slagter pas de eerste wedstrijd van het seizoen. “Ik heb er erg veel zin in en ben heel nieuwsgierig om te zien hoe ik ervoor sta ten opzichte van de rest. De meesten hebben natuurlijk al wat koersdagen in de benen.” De Nederlander is niet bezig met het klassement. “Ik ga me niet voor de lol laten lossen, maar je moet er niet raar van opkijken als ik het een keer laat lopen. Ik moet straks in het Baskenland en bij de klassiekers in vorm zijn. Daar houd ik wel rekening mee.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair