Slagter en Langeveld dienen Martin in Limburg

vrijdag 17 april 2015 om 13:54
Slagter en Langeveld dienen Martin in Limburg

Cannondale-Garmin staat zondag met twee Nederlanders aan de start van de Amstel Gold Race. Tom-Jelte Slagter en Sebastian Langeveld hebben echter in Daniel Martin een duidelijke kopman, zo liet de ploeg weten op vrijdag.

“We hebben een mooi, breed team”, zei ploegleider Robbie Hunter. “We verwachten zondag dan ook om in de finale mee te kunnen doen. Dan Martin is de kopman en zijn eerdere prestaties, waaronder een zege in Luik-Bastenaken-Luik, tonen aan dat hij bij de beste renners in de Ardennen hoort.”

“Sebastian Langeveld en Tom Slagter brengen onvervangbare ervaring naar deze koers. We zijn gemotiveerd en we hebben er zin in.”

Selectie Cannondale-Garmin voor Amstel Gold Race (zondag 19 april):
flag-it Alberto Bettiol
flag-au Nathan Haas
flag-us Alex Howes
flag-nl Sebastian Langeveld
flag-ie Dan Martin
flag-si Matej Mohoric
flag-lt Ramunas Navardauskas
flag-nl Tom-Jelte Slagter

Dit artikel delen:

16 Reacties

Castor 17 april 2015 om 14:06

Jammer, ik vraag me steeds meer af of Slagter een goede keuze heeft gemaakt door indertijd te kiezen voor Garmin

0
Tuubke 17 april 2015 om 14:10

@Castor
Waarom niet? Met een goede kopman in de ploeg kun je zelf ook nog wel eens je kans gaan. Dat zag je vorige jaar wel met Terpstra in de ploeg met Boonen.

0
Coldeportes 17 april 2015 om 14:21

Kijk, nu ook: de nederlandse ardennen. Wel, aldus Garmin ;)

0
snoep de hond 17 april 2015 om 14:27

@Castor,
En Slagter heeft dit jaar tot nu toe (volgens mij o.a. door een blessure aan het begin van het seizoen) nog niet de vorm laten zien die hij vorig jaar had.
Verder is het zoals Tuubke al aangeeft. Omdat hij geen kopman is wil nog niet meteen zeggen dat hij vanaf de start zich compleet moet wegcijferen voor Martin. Eigenlijk vergroot dit alleen maar de kans dat we een mooie aanvalspoging van hem krijgen te zien.

0
Chaba 17 april 2015 om 14:28

Jammer Martin heeft totaal nog niets gepresteerd in de Amstel. Niet echt zijn koers. Even nagezocht en 75 zijn beste resultaat en voor de rest DNF…
Ik snap dat je met Martin in je team als Slagter zijnde in de Waalse Pijl en Luik voor hem moet rijden maar in de Amstel zie ik hem liever voor eigen kans gaan.

0
architect_flits 17 april 2015 om 14:31

Martin D. rijdt in de Amstel top 10.. voor woensdag zet ik hem op 1.

0
MooieMario 17 april 2015 om 14:37

Slagter is wel een renner met een punch heuvelop. Hij reed vorig jaar een goed voorjaar in de klassiekers met dikke top 10 noteringen in de waalse pijl en luik. Ik zou hem een vrije rol geven. Dan Martin is terecht kopman omdat hij bewezen heeft het af te kunnen maken. Goede renner maar het is by far de lelijkst fietsende man van het peloton. Het ziet er niet uit hoe hij fietst.

0
KnightBiker 17 april 2015 om 14:54

@ Tuubke
dat soort tactieken werken alleen als je kan anticiperen. (ontsnappen/wegrijden in de finale, voor de echte sprint)
Slagter is een punchy renner die nog geen blijk heeft gegeven van lang alleen rijden/ontsnappen in een klein groepje, meer van sprintje bergop uit een behoorlijke groep, dus die tactiek gaat niet op en daarom heeft hij niet veel aan Garmin team lid zijn.

0
Ab Normaal 17 april 2015 om 14:56

Ik vind Dan Martin voor de AGR zeker niet de terechte kopman.
Verwacht meer van Haas.

0
Jotto-Lumbo 17 april 2015 om 15:05

Ik zat net even de hele selectie te kijken van Cannondale-Garmin, zij het hebben wel het materiaal om mee te strijden om top 6 in de WT. Des te opmerkelijker de laatste plaats op dit moment.. Zou dit allemaal komen door de fusie? Lijkt me niet echt een reden om zo slecht te beginnen aan het seizoen..

0
Wheely 17 april 2015 om 15:08

Laat Martin maar aanvallen in de finale dan kan Slagter in de wielen van de achtervolgers profiteren.

0
dieuwe1990 17 april 2015 om 15:19

@jotto-lumbo

Waar baseer je dat op?
Denk dat can-garmin er dit jaar niet beter op geworden is en vorig jaar eindigde ze 11e.

0
F4L 17 april 2015 om 15:39

Ben erg benieuwd hoe Slagter er precies voor staat, hij rijdt tot nu toe een minder voorseizoen dan vorig jaar. Ik vond hem echter in de voorlaatste rit van het Baskenland wel sterk voor de dag komen. Zou daarnaast ook kunnen profiteren van de aanwezigheid van Martin door in de finale met een groepje weg te springen .

0
Jotto-Lumbo 17 april 2015 om 15:40

@dieuwe19908, beter zijn ze er wel degelijk opgeworden aangezien ze vorig jaar nog niet bestonden..

Ik vind het een heel goed uitgebalanceerd team. Met een aantal ervaren rotten en heel veel jong talent met al de nodig ervaring en overwinningen. Mannen als Hesjedal, Martin, Talansky en Navardauskas hebben al mooie overwinningen behaald en hebben de nodige ervaring. En veel talenten met een hoop potentie zoals Formolo, Mohoric, Moser, Van Baarle en Nathan Haas. En dan heb je nog mannen als Acevedo, Danielson, Langeveld en Slagter.

0
ProfrondeZevenbergen 17 april 2015 om 19:45

He is zeker geen slecht team. De prestaties zijn echter tot op heden nog niet heel overtuigend.
Slagter kan in de luwte zeker een mooie prestatie neerzetten. Daar hoef je geen kopman voor te zijn.

0
albertooo 17 april 2015 om 20:42

Je moet Cannondale pas na de Giro beoordelen. Ze hebben veel klimmers, dus de grote rondes en heuvelklassiekers zijn hun piekmomenten.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone