Sky zet Dumoulin op gelijke hoogte met Nibali en Valverde

vrijdag 13 mei 2016 om 10:07
Sky zet Dumoulin op gelijke hoogte met Nibali en Valverde

Foto: Sirotti

De Britse ploeg Sky ziet Tom Dumoulin als een serieus gevaar voor het algemeen klassement. “We zetten hem op gelijke hoogte met Nibali en Valverde”, stelt Dario Cioni, ploegleider van Sky, tegenover Cycling Weekly. “En na vandaag (donderdag, red.) zelfs hoger dan die twee, aangezien die aankomst geschikt was voor Valverde, maar hij eindigt uiteindelijk in de buurt van Landa.”

“Dumoulin maakte gebruik van Nibali’s vroege aanval en deed dat goed”, vervolgt Cioni. “In de tijdrit door Chianti kan hij zijn voorsprong vervolgens flink uitbreiden.”

Nicolas Roche is het met zijn ploegleider eens. “Dumoulin zegt dat hij zich niet laat lossen totdat hij gelost wordt, wat betekent: ‘Ik weet dat ik ver kan geraken, en als ik op een dag een crisis krijg, stop ik ermee.’ Maar ik denk niet dat hij een crisis gaat krijgen. Hij is een serieuze concurrent voor het klassement. Vorig jaar bewees hij in de Vuelta de druk aan te kunnen en er te kunnen staan wanneer het moet. Die tijdrit gaat erg gunstig voor hem zijn.”

Mikel Landa, kopman van Sky, kende donderdag een mindere dag. Hij eindigde als veertiende op 21 seconden van Dumoulin. “Het was een lastige etappe”, stelde Landa tegenover Cyclingnews. “Maar ik ben optimistisch over de toekomst. Ik weet zeker dat ik in een paar dagen weer beter ga worden en het goede gevoel terug ga krijgen.”

Dit artikel delen:

39 Reacties

Sephiroth 13 mei 2016 om 11:42

Pff al die bashers over dat dom noemen en 3 tijdritten… Jullie je complot theorie, en die andere hun theorie (naja gebasseerd op uitspraken van renners zelf). Zolang de uitslag klopt wordt er hard geroepen, maar als het niet had geklopt gisteren? Die uitval werd dom genoemd, niet wetende dat a)Tom hem heeft opgezet en b) Tom nog eens ging plassen om het gat te vergroten.

Roche verwoordt Tom zijn houding geloof ik heel mooi. Tom is in essentie voor de 3 tijdritten gekomen, maar zolang hij in het roze rijdt blijft hij ervoor gaan, en dan zien we wel waar het schip strand.

en Landa valt me tot nu toe tegen eerlijk gezegd, al helemaal als hij de langzame etappe van gisteren lastig noemde.. hoe was het dan gegaan als het peleton wel had doorgeknald?

schipperaar 13 mei 2016 om 11:51

Die stoute ollander uit Alpecin, nog maar net uit de luiers, is voor geen haar te vertrouwen. Gelukkig zag Wiggo 2 jaar terug zijn kwaliteiten maar vooral als iemand die net als Jan janssen en Winnen ook nog kan rekenen.
Nibali en ploegleiding verrast door de wind terwijl een leek weet, hoe hoger, hoe meer wind. Een adelaar als Tom gaat er gewoon onderdoor, te hopen op veel wind voor de tijdrit, 1 of 2 min voorsprong maakt nie uit, zijn voorsprong groeit met de dag. Enige wat hem onderuit kan halen is een ratelslang in zijn wiel.

Natrix maura 13 mei 2016 om 11:54

Na al die jaren dat je blij was als Boogerd 14e werd (oid)….

Team Spaak 13 mei 2016 om 11:55

@ rkfiets: jij slaat de spijker op z’n kop!
Ik dacht gister ook ff terug aan vorig jaar. Met idd in de Giro een fantastische Kruijswijk. In de Tour een geweldige Gesink en Mollema. En toen nog die Vuelta met Dumoulin en ook niet te vergeten Lindeman en Van Poppel.

Dit seizoen begint het weer goed in de Giro! En we hebben de LBL-zege van Poels ook al op zak als NL-se wielervolgers!

Kortom! Ik zeg: Heerlijk, Heerlijk, Heerlijk, Heerlijk, Heerlijk om wielerfan te zijn!!!

Bertvd 13 mei 2016 om 12:03

@ Sephiroth: +1

Dee 13 mei 2016 om 13:12

Het is natuurlijk geweldig dat Tom zo goed rijdt en nog mooier dat er door de concurrentie zo op hem gelet wordt. Het is al een hele tijd geleden dat er vanuit het peloton zo’n rekening gehouden werd met een Nederlandse renner.
Toch kijk ik op dit moment vooral naar de lachende derde en dat is wat mij betreft vooral kruiswijk die nu zonder druk kan koersen. Als ik zie hoe attent hij op dit moment in de wedstrijd al koerst, gaat mijn wielerhart daar pas echt van kloppen. Vooral doordat zijn beste momenten nog moeten komen.
Dus laat iedereen het maar vooral over Tom hebben. Ik hoop uiteraard dat Tom mee kan met de echte klimgeiten de laatste week maar ik verwacht het niet.
Mijn gevoel zegt dat dan Steven er wel eens zou kunnen staan om het stokje over te nemen, juist omdat de rest hier geen rekening mee houdt.

Maar hoe dan ook.. jongens wat een luxe met al die geweldige Nederlandse renners. Echt genieten!

denistel 13 mei 2016 om 13:36

ik vind de prestaties ook zeer knap hoor en Dumoulin verbaasd weer maar ik ben bang dat ie
zich mischien wel eens over de kop kan rijden.en normal gesproken gaat ie dit niet 3 weken volhouden dat weer iedereen wel.als er meerdere bergetappe,s achter elkaar komen dan
valt hij uit de top 10 denk ik.

arviidd 13 mei 2016 om 14:11

Landa zei zelf gister juist niet bang te zijn voor Dumoulin.

mus van de maasstad 13 mei 2016 om 15:26

@Dee

helemaal mee eens. Zie mijn post uit het valverde topic

mus van de maasstad – 13 mei 2016 om 10:09
Laat ze alle ze allemaal maar lekker naar Dumoulin kijken.

Dan hebben we het over ruim 2 weken ineens over “die rooie roze uit Nuenen” :p

Anketieletje 13 mei 2016 om 15:40

Wat heerlijk om heel af en toe zulke prachtige positieve reacties over Nederlandse renners te lezen op WF. Ga zo door @Team Spaak en @rkfiets. Ik lees maar al te vaak negatieve kritiek op TLJ, op Gesink, Op Kelderman, op….. ga maar door. En nu lees ik alweer dat Tom het zeker geen 3 weken volhoudt en weg gaat vallen uit de top 10…. Nou en?? Geniet toch van deze momenten en besef dat TLJ, Gesink, Kelderman en ga maar door, gewoon hun stinkende best doen, net als Tom nu al een week gedaan heeft en ongetwijfeld blijft doen.

denistel 13 mei 2016 om 16:26

genieten wel maar over drijven lijkt mij ook niet goed en ik probeer alleen maar aan te geven dat hij door een super vuelta en giro misschien wel eens opgebrand kan raken omdat hij in mijn ogen geen grote ronde renner is.

Jibi 13 mei 2016 om 21:36

“Sky zet Dumoulin op gelijke hoogte met Nibali en Valverde”
Ik merk dat ik dagelijks de naam ‘Tom Dumoulin’ bij google intyp. Nu sky Dumoulin vergelijkt met Nibali en Valverde, denk ik weer aan de andere profrenners. Ze waren aan mijn aandacht ontsnapt. Poels ligt nog vers in mijn geheugen na zijn winst in L-B-L. Maar ik heb nog nauwelijks gedacht aan Gesink,Mollema, Terpstra en Lars Boom. Op dit moment heeft Dumoulin internationaal al een zeer hoog aanzien. Daar komt nog bij dat hij nog steeds groeiende is. Het moet voor Tom wel een enorm compliment zijn nu al met grote renners als Valverde vergeleken te worden. Ik kijk uit naar de tijdrit. Voor mij geldt tevens hetzelfde als voor zo vele wielerliefhebbers: Als een Nederlander wint of heel goed rijdt,neemt mijn liefde voor de sport enorm toe. Mijn twee geliefde websites over de wielrsport zijn: Wielerflits en WVCYCLING.COM

sverige1977 14 mei 2016 om 08:12

@ LyndaLid: Gesink in de Tour? Waar dan? Wieltjeszuiger. Niets aan. Dumoulin in de vuelta valt daar toch niet mee te vergelijken?

Hakkie2 14 mei 2016 om 08:53

Als je Gesink in de Tour een wieltjeszuiger noemt, was je waarschijnlijk heel juli zonder tv op vakantie. Kan gebeuren.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair