Sky schorst Moscon voor zes weken

maandag 1 mei 2017 om 19:52
Sky schorst Moscon voor zes weken

Foto: Sirotti

Gianni Moscon is door Team Sky voor zes weken geschorst. Dat meldt de Britse formatie op zijn website. De Italiaan kwam in opspraak na racistische uitlatingen richting Kevin Reza tijdens de Ronde van Romandië.

Moscon bood zijn excuses aan bij Reza en zijn teamgenoten, welke volgens de ploeg geaccepteerd zijn. Moscon heeft daarnaast een officiële waarschuwing ontvangen en zal een cursus moeten volgen. Bij een nieuwe overtreding zal zijn contract worden ontbonden.

De Italiaan wacht mogelijk nog een schorsing van de UCI. De internationale wielerunie heeft een onderzoek ingesteld.

[poll id=”498″]

Dit artikel delen:

70 Reacties

nasibal 1 mei 2017 om 19:56

Daar ga je, vieze spaghettivreter ;)

0
Leukefans 1 mei 2017 om 19:56

De mensen die dachten dat Sky Mosco er gemakkelijk mee zouden laten wegkomen waren dus duidelijk veel te vroeg met hun reactie, stevige straf!

0
Chrys 1 mei 2017 om 19:58

Prima oplossing

0
Bjorn75 1 mei 2017 om 19:59

Waardeloos, ze schorsen hem nu omdat hij geen competitie wedstrijden heeft. Ze moeten hem schorsen tot na de Tour de France, verder is het ook nog afwachten wat de UCI ermee doet

0
TykkeThor 1 mei 2017 om 20:00

Toevallig net op tijd weer gerechtigd om te koersen voor TdS/Dauphiné zeker? Leuk die symboolpolitiek, maar stelt weinig voor natuurlijk.

0
ah-ja 1 mei 2017 om 20:00

Wat heeft ie eigenlijk gezegd?

0
TheArt 1 mei 2017 om 20:01

Stevige straf? In deze 6 weken zou Moscon volgens mij echt 1 koers gaan rijden. Hoe bedoel je een waardeloze, laffe straf.

0
Kingstown 1 mei 2017 om 20:03

@ ah-ja:

Dat vraag ik me ook al de hele tijd af, maar voor velen is het blijkbaar irrelevant bij het geven van hun opinie.

0
GreenDay 1 mei 2017 om 20:04

@TheArt: Wat kun je van Sky anders eisen? Dat ze hem de rest van het jaar niet laten koersen? Is dat dan een straf? Moscon krijgt zijn loon zonder inspanningen te moeten doen en Sky pijnigt zichzelf want een extra last op de loonlijst. Mooi dat Sky toont dat racisme niet toelaatbaar is, en dat er dan een sanctie volgt. Da’s een heel pak beter dan 75% van de werkgevers zou doen dezer dagen. En Moscon behoort alvast niet meer tot mijn lijstje van favoriete renners.

0
fietsvriend 1 mei 2017 om 20:05

Hahaha, SKY en een daad stellen hoeven we ook niet meer serieus te nemen

0
TheArt 1 mei 2017 om 20:07

Ik had Moscon direct uit koers gehaald, maar dat durfden ze dan weer niet aan. Daarnaast zou hij de Vuelta rijden dit jaar. Ik had hem gewoon bestraft door die hem die ronde niet te laten rijden. Weet ik veel, zo’n straf bijvoorbeeld. Dit is echter gewoon een straf voor de bühne.

0
Piet Lut 1 mei 2017 om 20:08

Alsof hij na een voorjaar met 33 wedstrijddagen nu sowoieso niet toe was aan een ‘rustperiode’

Lekker op hoogtestage zoals hij toch al van plan was.

Zijn er echt mensen die in dit soort straffen nog geloven. Net zolas Grivko die gewoon ouderschapsverlof krijgt.

0
Adelaar 1 mei 2017 om 20:09

Ik denk dat Moscon gepland stond voor Californië (?). Weet iemand dat?

Daarnaast denk ik dat hij een probleem heeft met de UCI. Het is een heel ander vergrijp dan bij Grivko, maar wel vergelijkbaar (respectloos gedrag richting andere renner). Als de UCI er hetzelfde mee omgaat, krijgt hij over een week of 6 nog een paar maandjes extra aan z’n broek.

Ik ben zeer gecharmeerd van het talent van Moscon, maar ik zou een extra schorsing hiervoor zeer toejuichen.

0
Noud89 1 mei 2017 om 20:10

Tsja als ploeg kun je het in deze natuurlijk nooit goed doen. Sky heeft geen enkel moment geprobeerd zich te verschuilen achter excuses. Hebben meteen gezegd wat Moscon gedaan heeft kan niet door de beugel. Ze schorsen hem, laten hem een cursus volgen en ze geven hem een dusdanig zware waarschuwing dat een nieuw incident zal leiden tot het ontslag van één van de grootste talenten in zijn leeftijdscategorie.

En toch laten ze schijnbaar niet genoeg hun afkeur blijken volgens sommige? Bizar.

0
lnnrt 1 mei 2017 om 20:18

Als schorsen ook betekent dat hij zes weken geen salaris krijgt, is het een behoorlijke straf, me dunkt. Ik weet alleen niet of dat ook zo is, maar lijkt me op zich wel logisch als je door je werkgever wordt geschorst.

0
nasibal 1 mei 2017 om 20:21

Iedereen focust zich op de ‘schorsing’ en vergeet even de cursus?

0
GeorgPhilippTelevisiemann 1 mei 2017 om 20:21

"Om deze drukke periode te compenseren zal ik in de maand mei geen koersen rijden. In juni kom ik even terug, om dan daarna enkel nog de Ronde van Burgos te rijden in aanloop naar de Vuelta. Aan het einde van het seizoen zal ik niet super veel wedstrijddagen hebben, dus moet ik me volgens mij geen zorgen maken.”
Uit een interview hier van een aantal weken terug

0
jan jansen 1 mei 2017 om 20:24

Belachelijk gedoe allemaal.
Wie weet wat Moscon gezegd heeft?
Was er een aanleiding voor?
Wordt het gebeuren niet ontzettend opgeblazen door de media?
Probeert Sky niet door deze misschien overdreven straf de publieke opinie te beïnvloeden?
Moscon heeft zijn excuses aangeboden en deze zijn geaccepteerd.
Misschien heeft Moscon alleen gezegd dat het een zwarte aap is. Nou en? Moscon is een witte aap.

0
Titaantje 1 mei 2017 om 20:25

ik denk dat die contractontbinding ook vrij stevig is. De schorsing zelf qua programma misschien symbolisch, maar wat kunnen ze anders?
Ze hadden hem overigens wel gelijk uit koers moeten halen, volgens mij hadden ze alle benodigde informatie dezelfde dag nog.

0
Jan Blokland 1 mei 2017 om 20:26

Helemaal terecht. Alleen ben ik het niet eens waarom het nu wel direct aangepakt kan worden en wat betreft de zaak Grivko-Kittel maanden moet duren. Grivko zou sowieso niet meer starten per 1 mei omdat hij vader gaat worden binnenkort. En jawel, in deze periode krijgt hij de schorsing. Een lachertje natuurlijk. Neemt niet weg dat de schorsing van Moscon terecht is.

0
schipperaar 1 mei 2017 om 20:28

Reuze benieuwd naar die cursus.

0
vluggejapie 1 mei 2017 om 20:39

De symbolische waarde van de straf is wel degelijk belangrijk vanwege de voorbeeldfunctie van sporters. Een aantal wedstrijden zou de renner inderdaad harder treffen dan een aantal weken. Is het gebaar daarmee dan ook duidelijker en effectiever?

0
Lalsacien 1 mei 2017 om 20:49

Ik vind het nu genoeg. Ik denk dat de juiste stappen zijn ondernomen. Enkel de UCI kan nog anders beslissen.
Ten eerste, het is blijkbaar uitgesproken met Reza.
TENen tweede, Moscon heeft een “symbolische” straf gekregen van zijn ploeg. Ten derde, dit was het eerste voorval, volgens mij.
Punt erachter.

0
Quintenri 1 mei 2017 om 20:50

Belachelijk. Elkaar verwijten gebeurt in iedere wedstrijd meerdere keren. Er zullen altijd wel renners zijn die een woordenwisseling hebben en naar elkaar roepen (en niet altijd even lief ;) ) . Maar nu, omdat het ‘slachtoffer’ een andere huidskleur heeft, is het plots schandalig en moet de ‘dader’ geschorst worden? Kom op zeg…

0
Verweggistan 1 mei 2017 om 20:50

@theArt: Inderdaad. In het weekendinterview gaf Moscon aan nu een paar weken rust te hebben.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone