Sky neemt in statement afstand van ‘slecht geïnformeerde’ Hinault

Sky neemt in statement afstand van ‘slecht geïnformeerde’ Hinault

foto: Sirotti

donderdag 21 juni 2018 om 12:43

Sky heeft in een statement gereageerd op de uitspraken van Bernard Hinault. De vijfvoudig Tourwinnaar riep in de Franse krant Ouest France het peloton op te staken tegen de deelname van Chris Froome aan de Tour de France. “Het is teleurstellend dat hij opnieuw feitelijke onjuistheden de wereld in slingert over een zaak waar hij geen verstand van heeft”, aldus de Britse ploeg.

Hinault voert al langer een kruistocht tegen de viervoudig Tourwinnaar. Hij ergert zich vooral aan de trage besluitvorming. “We veroordeelden Alberto Contador voor een soortgelijk vergrijp. Contador accepteerde zijn straf, maar hij (Froome) zou zonder straf kunnen wegkomen? Ergens moet je een streep trekken. Maar zoals altijd weten mensen niet hoe ze een knoop moeten doorhakken als dat nodig is.”

Le Blaireau pleit dan ook voor een staking. “Het peloton moet afstappen en staken: als hij aan het vertrek staat, starten we niet. Het peloton is te aardig. Ventoline is verboden, ook als het niet veel is. De regels zijn voor iedereen hetzelfde”, aldus Hinault.

Sky: “Geen sprake van positieve test”
Sky laat in een reactie weten dat de opmerkingen van Hinault onverantwoord zijn. “Het laat zien dat hij slecht geïnformeerd is. Chris heeft nooit positief getest, er is enkel sprake van een afwijkend analyseresultaat voor een voorgeschreven astmamiddel. Als ex-renner zou hij toch moeten zijn voor eerlijkheid voor iedere sporter. Op dit moment is het toegestaan voor Chris om te koersen.”

De Britse miljoenenformatie benadrukt nogmaals dat het niet blij is met de huidige gang van zaken. “Deze zaak had eigenlijk vertrouwelijk moeten blijven, om zodoende de atleet te beschermen en de feiten hun werk te laten doen. Zowel Chris als het team volgen het door de UCI in gang gezette proces. ”

“Het is duidelijk dat we te maken hebben met een moeilijke situatie, en we willen zelf de zaak zo snel mogelijk oplossen. Nu is Chris volledig gefocust op de Tour de France, en dergelijke ongefundeerde uitspraken zullen zijn voorbereiding op de mooiste koers van de wereld niet verstoren”, aldus Sky.

Dit artikel delen:

78 Reacties

Frits des Jeux 21 juni 2018 om 12:46

Prima pak maar aan die Hinault. Deze man is een demagoog die met zijn uitspraken Armstrong achtige haat bij de Fransen uitlokt. Daar is niemand bij gebaat. Dit soort opstokerij is niet nodig.

0
roygo80 21 juni 2018 om 12:48

Hij moet een eerst naar zijn eigen kijken die Hinault!!

0
rahimns 21 juni 2018 om 12:51

Dat Hinault te ver gaat met zijn opmerking over een staking vindt ik ook…. maar SKY dit moet niet vertrouwelijk moeten blijven, transparantie is juist goed. De sport wordt er niet beter van als dit soort overtredingen binnenskamers blijft. Jullie zouden er goed aan doen om nog wat opener te zijn en duidelijk uit te leggen wat de stand van zaken is, dat zou misschien meer begrip opbrengen bij de rest van de wielervolgers en de collega’s van Froome.

0
Magikdatzeggen 21 juni 2018 om 12:52

“Deze zaak had eigenlijk vertrouwelijk moeten blijven”. Tja…

0
wielerman 21 juni 2018 om 12:54

Sky maakt het wielrennen kapot!

0
stalle 21 juni 2018 om 12:54

Hinault 5 Froome 4 .Nogal doorzichtig.

0
Soit 21 juni 2018 om 12:54

Het feit dat SKY dit vertrouwelijk had willen laten blijven en dat keer op keer benoemd, vind ik schokkend anno 2018. De laatste jaren probeert SKY keer op keer verdachte handelingen met de mantel der liefde te bedekken. Dat kan niet meer na het hele EPO tijdpark. Transparantie is noodzakelijk! Kennelijk is the SKY the limit, ook in het wielrennen.

0
LucasR 21 juni 2018 om 13:04

@Stalle: haha, precies! Die Hinault is natuurlijk gewoon verworden tot een half seniele, rancuneuze roeptoeter, beetje zoals De Vlaminck. Geen aandacht aan besteden zou ik zeggen.

0
Veloburto 21 juni 2018 om 13:04

Vreselijk hypocriet ventje die Das

0
McMike 21 juni 2018 om 13:13

“Chris heeft nooit positief getest, er is enkel sprake van een afwijkend analyseresultaat voor een voorgeschreven astmamiddel. ”

Dat is nieuws voor mij…

0
west 21 juni 2018 om 13:15

Hoe verstandig is het om als publiek persoon, met een behoorlijke invloed, om op te roepen tot “het recht in eigen hand nemen” tegenover een persoon die zichzelf openlijk en herkenbaar door de publieke ruimte moet begeven?
Dan kan je het als het mis gaat wel niet zo bedoeld hebben. Maar je hebt iig zeker niet opgeroepen om de autoriteiten hun werk te laten doen…
(Naast het feit dat je (we) geen idee hebt wat er eigenlijk speelt)

0
dikkechaap 21 juni 2018 om 13:18

Als Froome een stok tussen zijn spaken krijgt gestoken in juli, mag Hinault dat zichzelf aanrekenen.

0
Laurens2015 21 juni 2018 om 13:20

Dat doet hem de das om. Frustratie is een Frans woord, zo gok ik. Hinault en Merkcx houden hun zeges op 5, dan houd ik die van Armstrong nog altijd op 7. Eén pot nat, of beter allen uit hetzelfde foute potje gesnoept, of potsierlijke winnaars, potjandrie.

Maar Froomey gaat z'n moeilijkste tour ooit krijgen. Ten eerste vanwege sportieve aard (concurrentie = heel hoog, temeer om zij de focus op de Tour hebben – terwijl CF de Giro al in de benen heeft) en ten tweede omdat het Franse publiek hun frustratie niet bij woorden kan laten ben ik bang.

0
Wielerfan1987 21 juni 2018 om 13:21

Dat is het dus, het is helemaal geen positieve test! Slechts een afwijkend analyseresultaat van een toegestaan middel.

Die gasten hebben serieus een bord voor hun kop.

De regels zijn simpel.. 1000? Mg is toegestaan, meneer had 2000mg in zijn bloed.
Dan is het simpelweg geen afwijkend analyseresultaat,l want afwijkend betekend dat er een andere uitslag van de test is dan normaliter in 100% van de gevallen het geval zou moeten zijn, maar daar is nu geen sprake van.

Sky wil de waarde van de test ondermijnen door te claimen dat het aan de test lag en niet aan de sporter, terwijl het voor mij duidelijk is.
De sporter is afwijkend van wat normaliter in 100% van de gevallen de uitkomst zou moeten zijn, niet het ‘analyseresultaat’ van de test aangezien dat gewoon netjes en correct zoals bedoeld de 2000mg aangeeft die meneer in zijn bloed had.

Hinault heeft 100% gelijk, schorsing is de enig mogelijke uitkomst waarbij het wielrennen en met name de hele wereld erachter niet nog meer geloofwaardigheid verliest.

0
ikbenprocycling 21 juni 2018 om 13:21

Froome the iceman, staat straks weer elke dag, mediagetraind door Sky en zijn gold digging financial manager Michelle, te stamelen voor de pers dat hij het allemaal zo geweldig vindt, het loyale Skyteam, de Tour de France, het prachtige Franse volk, het parcours ’the toughest ever (make no mistake)’, blah blah blah

0
matito83 21 juni 2018 om 13:27

Afwijkend analyseresultaat is een mooi eufemisme voor positieve test…

0
Timocycling 21 juni 2018 om 13:29

Griezelige ploeg met een uitgesproken doofpotcultuur. Froome verdient gewoon een lange schorsing en het is een schande dat dit allemaal zo lang moet duren.

Laatst nog de documentaire over Armstrong gezien op Netflix. Sky is akelig vergelijkbaar met het oude US Postal. Onder leiding van Brailsford zie ik erg veel paralellen met de eerdere situatie bij US Postal…

0
kielabokki 21 juni 2018 om 13:30

De arrogantie..

Le Blaireau, wat is dat toch een prachtige bijnaam.

0
ikbenprocycling 21 juni 2018 om 13:32

dikkechaap, vraagje: moet ca. 80% vd WF-ers het zich ook persoonlijk aanrekenen als een NL-er (bijv. in dutch corner) een stok erin steekt?

0
Baukema Tomoulin 21 juni 2018 om 13:38

Zegt Sky nu serieus dat het geen positieve dopingtest was? Als ik te hard rijdt ga ik me bij de rechtbank toch ook niet verdedigen met: “dit was geen snelheidsovertreding! Dit was slechts een afwijkende meting op een toegestane schaal waarmee berekend wordt hoeveel afstand men in een bepaald tijdsbestek aflegt”.

0
west 21 juni 2018 om 13:41

@baukema
Waarom niet?

0
Merlinappa 21 juni 2018 om 13:44

Dit is inderdaad wel een hele lachwekkende manier om een positieve test te omschrijven ja..

0
Baukema Tomoulin 21 juni 2018 om 13:49

@West
Omdat de rechter mij dan keihard uitlacht.

0
Pol 21 juni 2018 om 13:52

Hoeveel negatieve doping verhalen zijn er nu al bij Sky geweest. En maar blijven roepen wij zijn de schoonste wielerploeg van het peloton.

0
NCK17 21 juni 2018 om 13:55

Sky moet zich aanrekenen als froome iets overkomt. Hopelijk zorgt de aso er nog voor dat froome niet deelneemt. De fransen zullen froome gewoon van zijn fiets duwen/trekken. Voor zijn eigen veiligheid en voor de geloofwaardigheid van de wielersport zou froome niet moeten deelnemen aan de tour de france. Hinault heeft overigens gewoon gelijk.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone