Sky heeft selectie voor laatste wedstrijd Wiggins op papier

donderdag 9 april 2015 om 14:28
Sky heeft selectie voor laatste wedstrijd Wiggins op papier

Bradley Wiggins zal komende zondag in Parijs-Roubaix voor het laatst als professioneel wegwielrenner te bewonderen zijn. De Britse wereldkampioen tijdrijden heeft er geen geheim van gemaakt om in de ‘Hel van het Noorden’ zijn laatste victorie te willen kraaien. Hij krijgt bij Sky onder andere Geraint Thomas mee om die missie te volbrengen.

Wiggins en Thomas zijn beide vooruitgeschoven door de Britse formatie om in Parijs-Roubaix mee te strijden tot in de finale. Naast de twee kopmannen reist het Britse team naar Noord-Frankrijk af met de winnaar van de Omloop het Nieuwsblad: Ian Stannard. Ook van hem wordt verwacht lang mee te gaan met de toppers van het peloton.

In vergelijking met de selectie van de Ronde van Vlaanderen is er één aanpassing. Andrew Fenn vervangt Elia Viviani.

Volledige selectie Sky voor Parijs-Roubaix 2015:
flag-at Bernard Eisel
flag-gb Andrew Fenn
flag-de Christian Knees
flag-it Salvatore Puccio
flag-gb Luke Rowe
flag-gb Ian Stannard
flag-gb Geraint Thomas
flag-gb Bradley Wiggins

Dit artikel delen:

26 Reacties

Quechua 9 april 2015 om 14:33

Wiggins pakt hem zondag, ik geloof erin. Gun het hem nog meer dan Vanmarcke, Boom of Terpstra.

fietskoen1 9 april 2015 om 14:36

Wiggins valt niet te plaatsen, hij liet zich gisteren weer eens in de finale afzakken in de Scheldeprijs.
Apart dat hij nooit een keer meespeelt in de finale om zich te laten testen maar alleen maar kilometers rijdt zonder echt een grote inspanning te doen. Zondag moet zijn laatste kunststukje op de weg worden. Laat maar zien Wiggo!

Tutu888 9 april 2015 om 14:44

Het zou mij zeer verbazen indien Wiggins zondag afsluit met een zege. In Vlaanderen was hij in geen velden of wegen meer te bekennen in de finale. En in P-R speelt ervaring ook een enorme rol.

DirkDeWolf 9 april 2015 om 14:48

Wel goed voor de publiciteit. Ook in RvV was de camera steeds naar hem op zoek. Hij verdient een bonus van Sky.

LyndaLid 9 april 2015 om 14:49

Sterkste team voor mij, riep ik al voor de blessure van Boonen. Als Wiggins hem wint word ik gek van blijdschap. Misschien nog wel meer dan als Boom wint, vanwege het hele verhaal.

klootje kriekeljon 9 april 2015 om 14:50

Vorig jaar al top-10. Zou me niet verbazen als hij nu dicht bij winst komt, nu dit zijn grote doel is. Maar over Kristoff denk ik eigenlijk hetzelfde: als ze winnen verbaast het me niet maar verwondert het me wel.

Moosje07 9 april 2015 om 14:58

Zou een unieke prestatie en een uithangbord voor de techniek en werkwijze van sky zijn als het een renner lukt om in deze tijd Parijs-Roubaix en de Tour te winnen in zijn carriere.

TheBFG 9 april 2015 om 15:05

Laatste wedstrijd voor Sky, maar niet zijn laatste wegwedstrijd.
Hij heeft speciale UCI dispensatie voor een directe mid-season-transfer die ingaat zodra de papieren ontvangen worden, dus over 3 weken gewoon aan de start (zoals geplanned) bij de Tour de Yorkshire met zijn nieuwe Team Wiggins.

Plaggie 9 april 2015 om 15:06

Het zou inderdaad geweldig zijn als hij wint, maar ben het wel met tutu888 eens.

Hij heeft wel wedstrijdkilometers, maar in die wedstrijden nooit een pijl afgeschoten. Hij heeft er dus nog veel op zijn boog, maar je moet wel weten hoe het is om er na 200km nog een paar af te schieten. Hij moet alleen aankomen, want zijn sprint is niet veel hoewel daar weinig over bekend is.

Jay 9 april 2015 om 15:08

Op papier een heel sterk team voor deze wedstrijd, wellicht zelfs het sterkste.
Het weer, droog, zit ook mee voor Wiggins.
Hoewel ik andere renners ( Degenkolb, Boom, Stybar, Terpstra en Kristoff) sterker inschat zal ik het geweldig vinden als Wiggens als winnaar zou kunnen eindigen

hiddenz 9 april 2015 om 15:42

Ik geef wiggins wel een kans, je hoeft niet per se de sterkste te zijn op de kasseien om te winnen en als hij op een cancellara achtige wijze (2010) er tussen uit kan muizen zien ze hem niet meer terug. Ik verwacht niet dat hij een terpstra, boom, vanmarcke, of stybar er op de kasseien vanaf kan kletsen.

theking 9 april 2015 om 15:46

Als de keien nat zijn heeft hij een probleem

Purito 9 april 2015 om 15:54

@hiddenz
Want Cancellara was niet de beste op de keien in 2010?

hiddenz 9 april 2015 om 15:57

@purito, dat stel ik nergens. Feit is wel dat zijn demarrage op een stuk was tussen de stroken in, zo’n demarrage heeft voor wiggins denk ik de meeste kans van slagen.

Tutu888 9 april 2015 om 16:15

Wat ik voor Sky en Wiggins zorgwekkender vind is de terugval in vorm bij Ian Stannard. Twijfelachtig of die in de finale nog mee kan zitten.

pirazzi 9 april 2015 om 16:26

Qua tijdrijden is Wiggins van het niveau Cancellara maar wat betreft resultaten in monumenten veel minder. Podium voor Wiggo zou al mooi zijn.

Har77 9 april 2015 om 16:41

Wiggins is gebaat bij een zo hard mogelijke koers. Alleen dan heeft ie kans om weg te springen. Ik ben het met de mannen hierboven eens dat zijn enige kans zou zijn als hij op een km of 40-50 weg weet te komen. Vraag is of Stannard en Rowe goed genoeg zijn en Thomas zich opoffert (hetgeen ik overigens wel verwacht) om de snelle finishers met beperkte ondersteuning voortijdig op te branden.

pirazzi 9 april 2015 om 16:47

Maar Knaven heeft gezegd dat ze niet op 1 paard gaan wedden dus kan/mag Thomas ook voor eigen kans gaan.

west 9 april 2015 om 16:50

@Har
Iedereen is gebaat bij en Keiharde koers. Iedereen zit opgescheept met het geval Kristoff (en Paolini)…

Switchfoot 9 april 2015 om 16:52

Ik kan me niet voorstellen dat Wiggins PR gaat winnen. Ik gun het hem wel, maar hij heeft dit jaar nog geen grootse vorm laten zien.

sven241 9 april 2015 om 18:11

Het zou echt uniek zijn en eerst had ik verwacht dat het kon omdat het al vanaf vorig jaar zijn grote doel was. Gezien de resultaten in de laatste wedstrijden moet ik toch stellen dat hij kansloos is voor de eindzege en dat ze bij sky beter voor Thomas kunnen gaan en zich niet moeten laten leiden door emotie.

barcasportz 9 april 2015 om 18:37

Hahaha iedereen trapt erin! Hij is gewoon verstoppertje aan het spelen :P

GROCERY 9 april 2015 om 18:57

Hij kan wel ala terpstra wegrijden en wie gaat m dan halen?!

vanuit de kantlijn 9 april 2015 om 20:20

Probleem voor Wiggins is misschien wel zijn sterke ploeg, althans de werkwijze van de ploeg. Als ze net zoals in Vlaanderen gegroepeerd op kop gaan rijden, is er voor Degenkolb en co niets aan het handje. De sky-boys moeten echt de knuppel flink in het hoenderhok gooien en een man-tegen-man situatie creeren, of iig een elitegroep met daarin Thomas en Wiggins die dan de kans krijgen een demarrage te kunnen plaatsen.

jobidon 9 april 2015 om 22:25

Hij weegt zeker een kilo of 6 a 7 te weinig om een specialist/kanshebber te kunnen zijn. Denk dat Sky beter Stannard of Thomas als kopman laten vertrekken, die geef ik meer kans. Wat heeft hij nou eigenlijk nog gewonnen de laatste 2 jaren? Was in de RvV in geen velden of wegen te bekennen in de finale.

Headlines

Materiaalzone

Populair