Sky bindt jongste Henao tot eind 2017
foto: Sirotti
Nick Doup zaterdag 2 januari 2016 om 15:05

Sky bindt jongste Henao tot eind 2017

Sebastián Henao heeft zijn contract bij Sky tot en met 2017 verlengd. Dat heeft de Colombiaan verteld aan Ciclismo Internacional. In 2014 maakte hij zijn debuut bij de Britse formatie, waar ook zijn neef Sergio rijdt.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

De 22-jarige klimmer is louter positief over zijn werkgever. “Het is allemaal perfect. Je hebt je trainer en de mogelijkheid om veel te praten, te leren en te delen met hem. Zelfs als ik thuis ben, vertelt hij me ​​hoe ik kan profiteren van de hoogte”, zegt Henao, die ook komend jaar zich veelvuldig in zal moeten zetten als knecht. “Als ik kopman kan zijn in een race, dan moet ik er staan en het beste geven.”

Komend jaar laat Henao, die de laatste twee seizoenen de Giro d’Italia reed, de Italiaanse grote ronde schieten. Hij hoopt de Vuelta a España te gaan rijden. “2016 wordt een jaar van groei”, aldus de Zuid-Amerikaan, die nog wacht op zijn eerste profzege. “Ik wil naar een hoger niveau. Ik weet dat ik in staat ben een proces te volgen en ondertussen de kopmannen kan helpen.”

 
1 Reacties
Sorteer op:
3 januari 2016
Daar mag hij blij mee zijn

Reacties zijn gesloten.