Sky-aanwinst Halvorsen: “Dit jaar nog niet teveel aan resultaten denken”

dinsdag 9 januari 2018 om 11:56
Sky-aanwinst Halvorsen: “Dit jaar nog niet teveel aan resultaten denken”

Kristoffer Halvorsen - Foto: Sky

Kristoffer Halvorsen zal bij Sky rustig gebracht worden. De 21-jarige Noorse sprinter start zijn profcarrière in de Tour Down Under, maar zijn nieuwe werkgever geeft hem de tijd om zich te ontwikkelen.

“Dit jaar wil ik vooral gebruiken om te leren en de ploeg te helpen”, legt Halvorsen uit op de site van zijn team. “Ik moet niet te veel aan resultaten denken, maar als sprinter wil je toch je kansen pakken”, geeft hij toe.

De voormalig wereldkampioen bij de beloften had afgelopen winter de ploegen voor het uitkiezen. Hij koos voor Sky. “Uiteindelijk was het een gemakkelijke keuze, want het is de beste ploeg ter wereld”, legt hij uit. “Na het WK in 2016 vroeg Gabba (ploegleider Gabriel Rasch) of ik naar het trainingskamp wilde komen. Daarna was de keuze voor Sky gemakkelijk.”

Landgenoot Rasch benadrukt dat Halvorsen de tijd krijgt om zich te ontwikkelen. “In het eerste jaar moeten we niet te veel druk op hem leggen. We moeten voorzichtig met hem zijn en duidelijke doelen geven, zoals het gebruiken van zijn leadout”, legt hij uit.

In de Tour Down Under kan Halvorsen zich voor het eerst laten zien. “Hij heeft een goede ploeg mee en krijgt hier genoeg kansen”, aldus Rasch. “Het is voor hem belangrijk om te begrijpen dat hij niet alle wedstrijden moet winnen. Hij moet de grote koersen rijden en daarvan leren. We gaan het van jaar tot jaar bekijken.”

Dit artikel delen:

14 Reacties

WernerFranke 9 januari 2018 om 12:18

Eigenlijk jammer dat prachtige talenten als Halvorsen, Sivakov en Bernal voor Sky hebben gekozen en dus weinig gewaardeerd zullen worden door het grote publiek.

Arema Pro Cycling Team 9 januari 2018 om 12:31

Zou mij niks verbazen als hij gelijk top 10 rijdt down under.

HoofdIsVrij 9 januari 2018 om 12:37

Heb ik onder een steen gelegen dat ik amper wist wie Gabriel Rasch was en dat hij een Noor is?

SKY houdt na het afstoten van Viviani en Van Poppel amper sprinters over. Halvorsen zal dus zeker zijn kansen gaan krijgen.

Sebas 9 januari 2018 om 12:50

@ WernerFranke

Denk dat we er voorlopig niet al te rouwig over hoeven te zijn. De drie die je noemt zullen zich toch nog moeten aanpassen en ontwikkelen. Staat niet vast dat ze hun hele carrière bij SKY rijden. Liever zo, als talent, dan als een Poels.

Ik zou het trouwens erg aangenaam vinden als Viviani en Van Poppel dit jaar de stenen uit de sprintstraat rijden.

LaurentJalabert 9 januari 2018 om 13:41

@sebas ik volg je redenering wel waar het die eerste twee betreft. Voor wat betreft Bernal blijf ik het een rare keuze. Die heeft toch al wat laten zien op behoorlijk niveau en zal weinig aanpassingsproblemen kennen, terwijl ik het geen type vind voor in keurslijf. Zo heeft hij ook nog nooit gereden. Zal dus met name een keuze voor geld zijn geweest en een combinatie die gedoemd is om te mislukken.

john 9 januari 2018 om 14:03

Nee dat komt wel zo gauw hij Astma krijgt

Geflitst 9 januari 2018 om 14:32

@laurentjalabert
Je kunt Bernal in elke ploeg steken, mislukken zal hij niet. Die jongen heeft abnormaal veel talent, spreekt naast Spaans ook nog Italiaans en Engels, heeft een VO2max waar zelfs Froome, Contador, Indurain of Armstrong niet aankonden, moest zijn wattagetesten op 17 jarige leeftijd opnieuw doen omdat zo’n resultaat niet mogelijk zou zijn, maar liet een week later wel nog betere cijfers optekenen. Misschien nog het belangrijkste: hij is vooral een heel vriendelijke en verstandige kerel die beseft dat talent alleen niet goed genoeg.

Het enige probleem dat inderdaad roet in het eten zou kunnen gooien, is dat hij kerngezond is. Geen astma, geen hooikoorts, zelfs niet allergisch aan honden.

west 9 januari 2018 om 14:44

Hopelijk wordt Halvorsen iets meer ondersteund dan Poppel, Viviani, Bo Hagen en Swift in het verleden werden ondersteund…

Jungle Man 9 januari 2018 om 16:13

…. en als ie eens tegen een koutje / Astma aanloopt, bij Sky weten ze wel raad met Fluimicil en Salbutamol….

vluggejapie 9 januari 2018 om 17:02

Groot gelijk, Kris. Eerst maar eens een goede omkadering.

tvm 9 januari 2018 om 17:37

Poels: "dit jaar nog niet teveel aan resultaten denken."

wielrennen 852 9 januari 2018 om 19:17

Sky is ondanks alle kritiek wel een van de beste ploegen ter wereld

de oudste 9 januari 2018 om 19:55

Geflitst, de laatste twee regels, lag in een deuk…

west 10 januari 2018 om 16:34

@wielrennen
Trump is ook president van Amerika.

Headlines

Materiaalzone