Skujiņš wint jaar na bizarre opgave in Californië: “Wist hoe ik het moest spelen”

Skujiņš wint jaar na bizarre opgave in Californië: “Wist hoe ik het moest spelen”

foto: Getty Images

woensdag 16 mei 2018 om 08:29

Toms Skujiņš is thuis in de Tour of California. In drie van de vier edities die hij reed, won hij een etappe en ook vorig jaar was hij onderwerp van gesprek. De Letse aanvaller haalde destijds na een val de gevaarlijkste capriolen uit op de fiets, waarna door de ploegleiding van hogere hand besloten werd hem uit koers te halen. “De enige keer dat ik vandaag gedroomd heb over ritwinst was in de laatste 300 meter”, zegt Skujiņš direct na afloop volgens Cyclingnews.

Samen met Hagens Berman Axeon-renner Sean Bennett was Skujiņš ontsnapt uit het peloton. In het laatste lokale circuit van Laguna Seca wist de Let zijn medevluchter overboord te gooien op een steile slotheuvel. Dat hij daarna kon juichen, had Skujiņš niet aan zien komen. “Ik verwachtte dat iemand terug kwam, vol gas… Maar het was een lastige dag voor iedereen door de wind en het hoge tempo”, geeft de renner van Trek-Segafredo aan.

“De ontsnapping die vroeg ontsnapte was heel sterk en dat speelde in mijn voordeel”, blikt hij terug op de derde etappe van de Tour of California. “Het is zeker niet de makkelijkste finale. Ik heb al eerder op Laguna Seca gekoerst. Dat heeft mij zeker geholpen en ik wist hoe ik het moest spelen.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Benji Maso 16 mei 2018 om 08:42

Knappe prestatie ! Lijkt me een gezellige vent om een avondje mee te stappen (met z’n aparte motoriek)…

0
Rhohan 16 mei 2018 om 08:43

Mooie overwinning toch. Ik kan mij voorstellen dat California een speciale race voor hem is, als de plek waar ie doorbrak en de interesse kwam.

0
Tom Opheij 16 mei 2018 om 08:48

Titel.spreekt over opgave vorig jaar, terwijl in artikel staat dat hij uit koers genomen is. Hoe zit het nu?

0
Abdoe 16 mei 2018 om 09:56

Mooie vent idd! En knap dat hij dit iedere keer weer flikt, terwijl alle ploegen hem nu kennen.

@Tom Opheij: strict genomen is het een opgave; als de ploegleiding wil dat hij stopt, kan hij er (in theorie) altijd nog voor kiezen door te rijden. Alleen de wedstrijdorganisatie kan iemand uit koers nemen. Maar sowieso een semantische kwestie natuurlijk :)

0
kielabokki 16 mei 2018 om 11:13

Die titel…

0
Patat Lefevre 16 mei 2018 om 11:39

Wat gebeurde er vorig jaar dan? Lekker duidelijk..

0
kielabokki 16 mei 2018 om 11:52

Patat: dat 1e filmpje, dat gebeurde er.

0
AWestie 16 mei 2018 om 12:19

Sporza nomineert hem al voor bijzonderste juichgebaar van het jaar

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone