Skujiņš doet mee aan EK mountainbike marathon

zaterdag 4 juni 2016 om 10:52
Skujiņš doet mee aan EK mountainbike marathon

Foto: Cannondale / Casey B. Gibson

Toms Skujiņš doet morgen mee aan het EK mountainbike marathon in Sigulda. De Let heeft daarvoor toestemming gekregen van zijn ploeg Cannondale, mede omdat het evenement (dat gaat over een afstand van ruim 100 kilometer) in zijn geboortestad wordt gehouden.

De 24-jarige Skujiņš stapt nog regelmatig op de mountainbike. “Elk jaar als ik thuis ben rijd ik nog een of twee races”, vertelt hij aan Cyclingnews. “Het komt mijn behendigheid op de fiets ten goede en ik keer zo terug naar mijn roots. Bovendien is mountainbiken in Letland populairder dan wielrennen op de weg. De mensen in mijn eigen land kunnen me nu zien en met me praten en misschien motiveer ik hen om zelf op de fiets te stappen.”

Volgens Cyclingnews hoopt Skujiņš met zijn deelname aan het EK in beeld te komen voor een wildcard voor het mountainbiken op de Olympische Spelen in Rio. Daarvan is volgens de Let echter geen sprake. Hij blijft zich focussen op de weg, meldt hij op Twitter.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Romāns Vainšteins 4 juni 2016 om 11:04

‘Bovendien is mountainbiken in Letland populairder dan wielrennen op de weg’

Dat kan ook niet anders want 80% van de wegen is grove sterrato, schitterend mountainbikeland maar op de gewone weg is de keuze beperkt en is het plakken geblazen.
Sigulda en het hele Gauja-reservaat zijn trouwens voor elke mountainbiker aan te raden !

0
Rhohan 4 juni 2016 om 11:39
Quote:
Sigulda en het hele Gauja-reservaat zijn trouwens voor elke mountainbiker aan te raden !

Absoluut! Fantastisch land om te mountainbiken, maar ik ben er helaas maar één keer geweest. Wel gelijk een middenhandsbeentje gebroken met een val, maar dat lag meer aan mijn eigen stommiteit.

Inmiddels mijn mountainbike ingeruild voor een stadsfiets en eenvoudige racefiets.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone