Sjoerd Bax boekt tweede profzege: “Geweldig om nu al te bevestigen”
maandag 17 oktober 2022 om 10:52

Sjoerd Bax boekt tweede profzege: “Geweldig om nu al te bevestigen”

Het zijn goede dagen voor Sjoerd Bax. De 26-jarige Nederlander won onlangs de Coppa Agostoni, tekende een contract bij UAE Emirates en voegde maandag een tweede zege aan zijn palmares bij de profs toe: de zevende etappe van de Tour de Langkawi. “Ik wist dat de vorm nog steeds goed was”, zei Bax in het flashinterview na afloop.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Voor het algemeen klassement zijn de klimmen hier net te zwaar voor me, maar het is fantastisch om een rit te winnen”, vervolgde de renner van Alpecin-Deceunink. “De Coppa Agostoni was mijn eerste overwinning en om dan nu al te kunnen bevestigen, is geweldig.”

Alpecin-Deceuninck won met Jakub Mareczko en Lionel Taminiaux al twee etappes in de Tour de Langkawi. “Het team rijdt geweldig deze week. We hadden al twee overwinningen en ik wist dat het parcours van vandaag mij zou liggen. Ik wist dat ik een kans had. In de derde etappe had ik veel last van de hitte, maar vandaag kon ik ermee omgaan. Om het dan zo af te maken, is geweldig.”

foto: Cor Vos

Bax sprong mee met een groep tegenaanvallers, die jacht maakte op de vroege vluchters. Op vijftien kilometer van de streep besloot hij echter alleen in de achtervolging te gaan. “We werkten niet helemaal goed samen”, legt Bax uit. “Op een gegeven moment had ik een gaatje en besloot ik te versnellen. Ik hield de voorsprong en sloot aan bij de vroege vluchters.” Daarna wist Bax zijn twee metgezellen, Willie Smit en Adrià Moreno, te verslaan in de sprint.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
17 oktober 2022 11:22
Lekker bezig baxie ! Succes gewenst bij de uae !
17 oktober 2022 13:56
Heel Uppel is weer trots !!
17 oktober 2022 12:20
Gaaf. Heel benieuwd hoe Bax in 2023 presteert bij UAE.
17 oktober 2022 11:28
Masterbax
17 oktober 2022 19:16
Alles is voor Baxie!

Reacties zijn gesloten.