Situatie Robbert de Greef nog altijd kritiek

zaterdag 20 april 2019 om 13:14
Situatie Robbert de Greef nog altijd kritiek

foto: Topcompetitie.nu/Leon van Bon

Robbert de Greefs situatie is nog altijd kritiek. Maar mocht zijn situatie verbeteren, komt hij in aanmerking voor een donorhart. Dat meldt zijn ploeg Alecto vandaag. De 27-jarige Nederlander kwam drie weken geleden ten val na een hartaanval en vecht sindsdien voor zijn leven.

Drie weken geleden kreeg Robbert de Greef een hartaanval in de Omloop van de Braakman en kwam hij zwaar ten val. De renner werd gereanimeerd en in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis van Antwerpen. Sindsdien wordt hij in een kunstmatige coma gehouden. Begin deze maand werd bekend dat zijn situatie stabiel is, al blijft het kritiek.

“Inmiddels ligt Robbert alweer drie weken te vechten voor herstel en proberen we als team weer de dagelijkse gang van zaken op te pakken. De manier waarop de familie van Robbert dit doet sterkt ons hierbij en vandaag staat dan ook weer de eerste echte klassieker op het programma, de Arno Wallaard Memorial”, meldde zijn ploeg Alecto op haar social media.

Donorhart
Tegelijkertijd een confronterende koers voor de ploeg. “Want het is inmiddels dertien jaar geleden dat Arno Wallaard van ons heen ging, en wel na hetzelfde gevecht dat Robbert nu levert. Voor hem is er echter nog hoop, want mocht zijn situatie verbeteren, dan komt hij in aanmerking voor een donorhart en met die hoop knallen we vandaag dan ook door de polder.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

ikbenprocycling 20 april 2019 om 14:44

. (Stilte…)

mark vv 20 april 2019 om 15:16

Sterkte. Hou vol!

SjiekeKost 20 april 2019 om 15:20

Idd, heel veel sterkte. We denken aan je

HSV 20 april 2019 om 23:19

Hoop dat je het gaat redden.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair