Sinkeldam voelt zich beter dan ooit en dat valt ook anderen op

Sinkeldam voelt zich beter dan ooit en dat valt ook anderen op

foto: Nicolas Götz/ Équipe Cycliste Groupama FDJ

zaterdag 28 mei 2022 om 12:54

Patrick Lefevere maakte in zijn wekelijkse column in Het Nieuwsblad vorige week zaterdag zijn interesse in Ramon Sinkeldam kenbaar. De flamboyante Belg stelde op zoek te zijn naar een sprintaantrekker en was zodoende bij de 33-jarige Nederlander uitgekomen. Tegenover WielerFlits laat Sinkeldam weten gevleid te zijn door de woorden van Lefevere.

Castelli

“Ik vond het wel opmerkelijk dat het in de krant stond, als ik eerlijk ben”, lacht de Noord-Hollander. “Dat is misschien zijn manier van communiceren of manier van werken. Maar ik vind het wel mooi, natuurlijk. Ik denk dat als een ploeg als Quick-Step Alpha Vinyl interesse in je kenbaar maakt, dat het iedereen vleit. Voor mezelf is het een bevestiging dat ik goed rijd, ik haal vertrouwen uit zo’n opmerking. De sprints gaan supergoed en werden in deze Giro d’Italia ook afgemaakt. Als dat opvalt bij andere teams is dat natuurlijk heel chill. Ik ben einde contract, dus we gaan na de Ronde van Italië zien wat er allemaal voor mij speelt.”

Sinkeldam is niet aangesloten bij een groot managementkantoor. Zijn zaakwaarnemer is zijn beste vriend, die dat werk heel leuk vindt om te doen. “Zeker nu er interesse is. Ik was heel erg verrast door de opmerking van Lefevere, maar er is inderdaad wel al gesproken tussen die twee. Dat hij dat in de krant zet, betekent het voor mij wel dat die interesse oprecht is. Of het nu een spelletje is, dat maakt me niet zo veel uit. Ik vind het leuk om te lezen. Ik ben intussen 33 jaar, dat maakt me oud. Maar ik merk dat ik nu veel beter rijd, mezelf goed voel en op mijn beste niveau ooit ben. Ik ben niet met een neerwaartse spiraal bezig, dat is fijn.”


Dit artikel delen:

11 Reacties

Jos Jalapenos 28 mei 2022 om 15:10

Vrij beperkte jongen, kan geen potten breken in Frankrijk. Zou beter voor eigen kans rijden bij vrijbuiterscollectief Lotto-Soudal, waar geen druk heerst.

Posterix 28 mei 2022 om 15:55

Jij snapt denk ik geen zak van wielrennen, anders maak je zo’n opmerking niet. Trouwens van fatsoen heb je ook geen kaas gegeten. Iemand beperkt noemen… wat een klunsige “mening”

Michiel 28 mei 2022 om 16:13

Och jee de fatsoenspolitie taatuut. Hij bedoelt vast een beperkte renner

Ronellenfitsch 28 mei 2022 om 16:25

Haha, Lotto-Soudal waar de druk jaarlijks immens is als ze de Omloop niet winnen (en dat doen ze vrijwel nooit). Trouwens, als er een renner geen ambitie heeft te vrijbuiteren is het Sinkeldam …

Posterix 28 mei 2022 om 16:35

@michiel, wat fijn dat jij in iemand anders zijn hoofd kunt kijken. Als hij iets anders bedoelt, moet hij iets anders opschrijven.
Daarnaast is het geen beperkte renner. Ramon presteert naar kunnen en dat doet hij fantastisch. Dat is een heel andere manier van naar de wereld kijken. Jammer dat niet meer mensen zo kunnen/willen doen.

Michiel 28 mei 2022 om 16:48

De wereld heeft meer mensen als jij nodig, Posterix. Met je onroerende kijk naar de wereld en je hartverwarmende empathie naar beperkte mensen en andere minderbedeelden.

Posterix 28 mei 2022 om 16:57

trollen is je ding kennelijk! Ga zo door…

Jos Jalapenos 28 mei 2022 om 16:31

Inderdaad, Michel, een beperkte wielrenner. Posterix gaat zelf hopeloos de mist in met ‘klunsige’, maar goed. Het gaat om Sinkeldam, niet om hem. Ik bedoelde Wanty.

Posterix 28 mei 2022 om 16:37

Oh ìk ga hopeloos de mist in…. sorry wat “beperkt” van mij.

Mystery Rider 28 mei 2022 om 17:45

Sinkeldam is geen vrijbuiter , maar wil volgens mij een duidelijk uitgekiende rol – sprintaantrekker voor Demare ligt hem goed, bij Quickstep de sprint aantrekken voor Merlier of Jakobsen zal hem ook wel goed passen!

xistnc 28 mei 2022 om 18:04

Ja, was mij ook al opgevallen.

Headlines

Populair

Materiaalzone