Sinkeldam en Hofland doen niet mee aan Europese Spelen

vrijdag 21 juni 2019 om 11:07
Sinkeldam en Hofland doen niet mee aan Europese Spelen

foto: Cor Vos

Ramon Sinkeldam en Moreno Hofland zullen dan toch niet meedoen aan de Europese Spelen in het Wit-Russische Minsk. Beide sprinters zouden deelnemen aan de wegwedstrijd, maar haken op het laatste moment af. Julius van den Berg is als vervanger opgeroepen.

Aanvankelijk zou de dienstdoende bondscoach Adriaan Helmantel kunnen beschikken over vijf renners, maar na het afmelden van Sinkeldam en Hofland bestaat de Nederlandse equipe nog maar uit vier coureurs. Naast Van den Berg – die normaal uitkomt voor EF Education First – zijn dat Joris Nieuwenhuis, Dennis van Winden en Bram Welten.

“Beide mannen moesten uiteindelijk voor de ploeg rijden, waardoor ze geen toestemming kregen om de Europese Spelen te betwisten”, zo vertelt Helmantel aan WielerFlits. “Julius was al reserve voor Ramon, maar we mochten uiteindelijk geen extra reserve meer oproepen”, aldus de Nederlander.

Wegritten 
De tweede editie van de Europese Spelen begint vandaag en duurt nog tot en met zondag 30 juni. De mannen strijden aanstaande zondag om de medailles, terwijl de vrouwen één dag eerder hun wegrit afwerken. Vier jaar geleden werden de eerste Europese Spelen georganiseerd in Bakoe.

Alena Amjaljoesik won verrassend bij de vrouwen, terwijl Luis León Sánchez het goud veroverde bij de mannen. Bij de vrouwen is het uitkijken naar meerdere toppers, met onder meer de herstelde Marianne Vos, Anna van der Breggen en sprintsensatie Lorena Wiebes.

Selectie Mannen
flag-nl Julius van den Berg (EF Education First)
flag-nl Joris Nieuwenhuis (Team Sunweb)
flag-nl Dennis van Winden (Israel Cycling Academy)
flag-nl Bram Welten (Arkéa-Samsic)


Overige selecties

Dit artikel delen:

11 Reacties

Random wielerliefhebber. 21 juni 2019 om 11:20

Sinkeldam was nog een van de favorieten, deelnemersveld word steeds slechter…. Duel tussen Ballerini en Sarreau, wie word daar warm van?

Duh 21 juni 2019 om 12:35

Hup Grosu!

AWestie 21 juni 2019 om 11:21

Wat is de opkomst bij andere landen? Wat een aanfluiting, al zijn het allevier leuke renners (laat ik dat ook even benadrukken).

hartstikkebedankt 21 juni 2019 om 11:22

Wat een treurigheid. Welten zou nog wel kunnen verrassen met een podiumplek.

koos1 21 juni 2019 om 11:37

Iemand een startlijst?
Lijkt erop dat dit een koers is die niemand wil rijden en ook wel een heel ongelukkige plek op de kalender.

Poeksel 21 juni 2019 om 11:54

Zie dit draadje voor een (voorlopig) overzicht van de deelnemers: https://www.wielerflits.nl/wielerforum/topic/europese-spelen-minsk-2019/

Italië heeft de sterkste selectie.

west 21 juni 2019 om 12:12

Doe dan gewoon niet mee. Lijkt me ook sterk dat een Vermeltfoort of Pjotr Havik hier niet voor te porren vallen. Maar blijkbaar is een vliegticket van meer waarde dan iemand die je sprinter mogelijk 150 kilometer uit de wind kan zetten…

Franco Bitossi 21 juni 2019 om 12:33

Waar zijn de mannen van Roompot?

Marszzz 21 juni 2019 om 12:56

Sinkeldam is begrijpelijk. Dat is zo’n beetje de schaduw van Demare. Maar wat Hofland in Zuid-Frankijk doet?

Titaantje 21 juni 2019 om 17:09

3e worden vandaag? ;-)

Brabander 21 juni 2019 om 19:20

De damesploeg is wel wat meer gesoigneerd dan de mannen zeg

Headlines

Materiaalzone

Populair