Sina Frei opvallende naam in selectie SD Worx voor Tour of Scandinavia

maandag 8 augustus 2022 om 19:10
Sina Frei opvallende naam in selectie SD Worx voor Tour of Scandinavia

Sina Frei in actie op de mountainbike - foto: Cor Vos

SD Worx rekent vanaf dinsdag in de Tour of Scandinavia (9-14 augustus) op een opvallende nieuwkomer. Mountainbiketopper Sina Frei maakt namelijk deel uit van de selectie van de succesvolle vrouwenploeg. Demi Vollering, Anna Shackley, Elena Cecchini, Blanka Kata Vas en Niamh Fisher-Black zijn haar ploeggenotes.

De 25-jarige Frei komt in de Tour of Scandinavia (UWWT) voor het eerst uit voor Team SD Worx. De Zwitserse zal zo haar mountainbikecarrière als lid van het Specialized Factory Team combineren met wegkoersen voor Team SD Worx. “In het verleden heeft onze ploeg al een gelijkaardige ervaring opgedaan met Annika Langvad, die diezelfde combinatie maakte. De samenwerking met Specialized is dan ook al jaren zeer goed en iedereen plukt hier de vruchten van”, zegt sportief manager Danny Stam.

“Dit is een win-win-situatie”, vervolgt Stam. “Het is aan Sina zelf hoe we dit in de toekomst gaan invullen, maar om te beginnen is dit een mooie opstap. We gaan er zeker vanuit dat dit een vervolg krijgt. Dat talenten als Sina op deze manier de combinatie kunnen maken, komt de breedte van het vrouwenwielrennen alleen maar ten goede.”

Frei maakt de laatste jaren naam in het mountainbiken. De 25-jarige Zwitserse is de regerende wereldkampioene op het onderdeel Shorttrack. Op de Olympische Spelen van Tokio won ze bovendien olympisch zilver op de crosscountry. Op de weg eindigde ze vorig jaar op een veelbelovende vijftiende plaats op het wereldkampioenschap in Leuven, Vlaanderen.

Dit artikel delen:

4 Reacties

chiller87 8 augustus 2022 om 19:21

Pocket klimmer. Steile korte hellingen kan ze wel kort eindigen.

0
Verweggistan 8 augustus 2022 om 21:05

Ze zien wel hoe ze de toekomst invullen. Ze is daar Frei in.

0
Quincy Adams (aka voorwiel) 8 augustus 2022 om 23:44

Sowieso een opvallende naam.

0
storm-biker 9 augustus 2022 om 19:50

Het vrouwenprogramma is op het moment onwijs druk, eigenlijk te druk voor de grootte van de ploegen. Gaf Ellen van Dijk laatst ook al aan. Zullen er meer oplossen met dit soort constructies en stagiairs.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone