‘Simoni wordt herenigd met Cunego’

woensdag 7 oktober 2009 om 12:36

Nu zijn contract bij Serramenti PVC Diquigiovanni niet verlengd wordt, is Gilberto Simoni op zoek naar een nieuwe ploeg. De nummer 24 uit de voorbije Giro d’Italia wil nog minstens een jaar fietsen en zou momenteel in gesprek zijn met Lampre.

Bij het Italiaanse ProTour-team zou Simoni na vijf jaar weer herenigd worden met Damiano Cunego. In 2005 reden beide klimmers in hetzelfde blauw-roze tenue de Giro rond. “Het is een verleidelijk idee,” zegt Lampre-manager Giuseppe Saronni in La Gazzetta dello Sport.

“Hoewel ‘Gibo’ niet meer op het niveau is om voor eindwinst in de Giro mee te doen, blijft hij een consistente renner. Het idee klinkt goed en we gaan er zeker aan werken.” Van 2002 tot en met 2005 reden de nu 38-jarige Simoni en de tien jaar jongere Cunego samen in de ploeg van Saronni. Toen in 2004 de 22-jarige Cunego vier ritten en het algemeen klassement won kon oorspronkelijke kopman Simoni dat niet verkroppen en een jaar later vertrok hij bij de ploeg.

Maar tijdens een benefietdiner afgelopen winter zouden de vijandelijkheden zijn bijgelegd, weet Cyclingnews. “Het idee om terug te keren is aantrekkelijk,” zegt Simoni zelf. “Maar het is iets van de laatste 24 uur en moet nog uitgewerkt worden.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair