Simoni verlaat Diquigiovanni

dinsdag 10 november 2009 om 16:54

Gilberto Simoni zal volgend jaar niet meer uitkomen voor Diquigiovanni. Dat schrijft Cyclingnews. Gianni Savio, manager van de ploeg die vanaf volgend jaar Androni Giocattoli zal heten, heeft gisteren de ploeg voor volgend seizoen bekend gemaakt, en ‘Gibo’ is daar niet bij, naar verluidt door het kostenplaatje. Voor Simoni betekent dit misschien het einde van zijn carrière.

“De afgelopen 25 jaar heb ik veel overwinningen meegemaakt, maar mijn grootste verdienste is dat ik altijd iedereen, renners en personeel, heb kunnen betalen. We kunnen dus maar beter open kaart spelen: we hebben geen geld meer voor Simoni. We zouden hem nooit een te weinig betaalde overeenkomst voorleggen”, aldus Savio.

De kans bestaat dus dat de 38-jarige Simoni afgelopen seizoen in de Giro zijn laatste grote ronde heeft betwist. De Giro-winnaar van 2001 en 2003 heeft al voorstellen van Lampre en Astana naast zich neergelegd. “Lampre zou zeker een goeie keuze geweest zijn. Hij heeft ons grote successen bezorgd. Maar de knoop is doorgehakt, Simoni rijdt niet bij ons volgend jaar”, zegt Giuseppe Saronni, manager van Lampre.

Ook Astana zou belangstelling gehad hebben voor Simoni. “Het was een mogelijkheid, maar het is niet doorgegaan. We zagen hem als meesterknecht voor de Giro en de Tour, maar bij de onderhandelingen werd duidelijk dat hij enkel de Ronde van Italië wou rijden. Het verhaal stopte daar”, vertelt Giuseppe Martinelli, sportief directeur bij de Kazakse ploeg.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair