Simone Consonni wil eerste ritzege boeken in Giro: “Cavendish en Gaviria beste sprinters”
foto: Cor Vos
vrijdag 5 mei 2023 om 09:52

Simone Consonni wil eerste ritzege boeken in Giro: “Cavendish en Gaviria beste sprinters”

Simone Consonni zal in de Giro d’Italia proberen een etappe te winnen. De snelle Italiaan zal zich focussen op de sprintritten. Consonni ziet Fernando Gaviria en Mark Cavendish als de twee beste sprinters van het pak.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Cofidis brengt zaterdag naast Consonni ook Davide Cimolai aan de start. Cimolai kan ook een goede sprint rijden, maar Consonni is duidelijk: “Ik ga de sprints rijden. Het worden chaotische dagen, mede omdat er nog geen specifieke rangorde is bepaald. Iedereen heeft nog twijfels en wij moeten iedere kans grijpen”, vertelde hij op de virtuele persconferentie.

Een strijd tussen Consonni en Cimolai zit er volgens hem ook zeker niet aan te komen. “De chemie tussen ons verbetert elke dag, daar ben ik erg blij mee. We denken dat we mooie dingen kunnen neerzetten.”

Consonni kon zelf nog nooit zegevieren in de Giro, maar dat is dit jaar wel weer het doel. “Er zijn veel goede sprinters hier, al missen er wellicht wat absolute toppers. Fernando Gaviria was in zeer goede vorm in Romandië en Mark Cavendish blijft Mark Cavendish. Zij zijn de beste sprinters van het peloton.”

 
5 Reacties
Sorteer op:
5 mei 2023
I completely disagree. Niemand minder dan Kaden Groves gaat de te kloppen man zijn.
    Dat denk ik ook. Cavendish heeft een trein nodig, en die heeft hij niet. Bovendien vroeg uitgestapt in Romandie. Consonni zal best wel punten gaan halen, maar een overwinning betwijfel ik.
    Consonni deed het goed in Saudi tour, maar world tour is toch iets anders. Groves doet het zowel dit voorjaar als afgelopen najaar al erg goed.
    5 mei 2023
    Is dat dezelfde Groves die in P-N 9e, 20e en 30e werd in een massaspurt? Wellicht kwam ie tweemaal wat tegen, maar vind de resultaten toch heel matig. Die twee ritwinsten waren leuk, maar als je concurrentie alleen uit Coquard en Venturini bestaat, dan zou ik daar niet teveel waarde aan hechten. Maar ik laat me graag verrassen!
5 mei 2023
Wanneer Cav zijn vorm weer heeft en goed wordt gebracht. Maar Caden Groves lijkt mij momenteel puur op power de sterkste.

Reacties zijn gesloten.