Simon Yates tevreden met zesde plaats: “Probeerde Remco te volgen, maar moest mijn eigen ritme kiezen”

zaterdag 30 juli 2022 om 18:15
Simon Yates tevreden met zesde plaats: “Probeerde Remco te volgen, maar moest mijn eigen ritme kiezen”

foto: Cor Vos

Toen Remco Evenepoel vanmiddag zien aanval inzette in de Clásica San Sebastián, die de Belg uiteindelijk zou winnen, bleef Simon Yates het langst bij hem. De Brit moest op een gegeven moment echter passen en zou uiteindelijk zesde worden. Na afloop was Yates niet ontevreden.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

“Ik denk dat dit het beste resultaat is dat ik in de Clásica San Sebastián behaald heb”, zegt Yates na afloop op de sociale media van zijn ploeg BikeExchange-Jayco. Zijn herinnering liet hem niet in de steek: zijn beste prestatie tot nog toe was een zevende plek, in 2016. “En het is ook de beste uitslag die ik in lange tijd heb gehad in een klassieker. Ik ben dus behoorlijk blij met hoe het ging.”

Op de vreselijk steile Erlaitz viel Evenepoel aan. Nadat Yates even in zijn wiel bleef, haakte hij uiteindelijk af. “Ik probeerde Remco op de klim te volgen. Ik voelde me daar ook goed, maar ik wist dat ik die inspanning niet tot de finish zou kunnen volhouden. Daarom moest ik mijn eigen ritme kiezen. Vanaf daar probeerde ik het gewoon zo goed als mogelijk te doen.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

hjjanssen1973 30 juli 2022 om 18:41

Ja ja, maar stel ik hem dan ook op in mijn Vuelta ploeg?

Gibo 30 juli 2022 om 19:23

Als hij zich nog goed voelde op die klim kan hij toch beter remco volgen tot de klim lijkt me. Daarna kon hij 20km in het wiel kruipen om te herstellen en naar een zeker tweede plaats te rijden

IlPirata 30 juli 2022 om 21:54

@Gibo had natuurlijk ook al een aardig weekje in de benen.

wielrenner 31 juli 2022 om 08:35

Maar eens afwachten hoe hij in de ronde van Spanje gaat rijden….

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone