Simon Yates over Vuelta-deelname: “Zal na de Giro beslissen”

Door , donderdag 20 december 2018 om 14:15
Simon Yates over Vuelta-deelname: “Zal na de Giro beslissen”

Simon Yates als eindwinnaar van de Vuelta - foto: Sirotti

Simon Yates was erbij, toen de organisatie van de Vuelta a España woensdag het parcours bekendmaakte van de 74e editie van de Spaanse ronde. De Brit – dit jaar winnaar van de drieweekse rittenkoers – liet na afloop weten tevreden te zijn over de route, maar nog niet te hebben uitgemaakt of hij ook aan de start zal staan.


De komende editie van La Vuelta belooft weer zwaar te worden, met in totaal zeven bergetappes, vier heuvelritten en twee tijdritten. “Een bergachtig parcours”, zo oordeelt Yates tegenover persbureau EFE. “De ronde kent weer enkele spectaculaire finales. Veel van deze aankomsten ken ik niet, maar het belooft weer een leuke koers te worden.”

De voor Mitchelton-Scott uitkomende Yates kijkt naar twee etappes in het bijzonder. “En dat zijn de ploegentijdrit én de rit door Andorra. Vooral die laatste etappe, aangezien ik in Andorra woon. Ik ken het parcours dan ook als mijn broekzak.”

Giro d’Italia
Het is echter nog de vraag of Yates zijn titel zal verdedigen. “Ik weet het op dit moment nog niet”, aldus de 26-jarige klimmer, die zich eerst zal richten op de Giro d’Italia. “Dat is mijn eerste hoofddoel voor 2019. Op dit moment denk ik alleen maar aan de Giro. Na die ronde zal ik pas nadenken over de rest van mijn seizoen.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Simon1 20 december 2018 om 15:11

Geweldige naam heeft deze man toch.

timmetje94 20 december 2018 om 20:23

Ik vind het apart dat hij meedoet aan de giro ipv de tour. De tour zou hem beter moeten liggen doordat er minder tijdritten zijn en ik denk dat hij ook mee kan doen om de winst in de tour. Hetzelfde geldt eigenlijk voor Lopez

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.