Simon Yates: “Ik kom zeker nog eens terug om de Giro proberen te winnen”

maandag 31 mei 2021 om 10:42
Simon Yates: “Ik kom zeker nog eens terug om de Giro proberen te winnen”

Simon Yates - foto: Cor Vos

Voor de tweede keer in zijn carrière eindigde Simon Yates op het podium van een grote ronde. Na de door hem gewonnen Vuelta a España van 2018, sleepte hij in de afgelopen Giro d’Italia de derde plaats in de wacht. In het eindklassement moest hij enkel rozetruidrager Egan Bernal en Damiano Caruso voor zich dulden. “Mijn ritzege was zonder meer het hoogtepunt.”

“Bernal en Caruso hebben laten zien dat ze beter waren, dit was het maximaal haalbare. Dus natuurlijk ben ik hier heel blij mee”, zei Yates over zijn podiumplaats op de persconferentie na de afsluitende tijdrit. “Het is niet eenvoudig om een grote ronde te winnen en ik kan alleen maar trots zijn op wat ik heb gedaan.”

“Mijn ritzege was zonder meer het hoogtepunt”, kijkt de Brit terug op drie weken fietsen door Italië. “Daar heb ik echt van genoten. De ploeg heeft die etappe ook heel veel werk verzet, het was heel mooi om dat succes met hen te kunnen delen. Mijn minste dag was de zestiende rit, met de regen en de sneeuw.” Daarin verloor Yates meer dan tweeënhalve minuut op Bernal. “Je kunt niet drie weken goed zijn. Ik denk niet dat iemand dat kan.”

“Ik heb genoten van de Giro en ik heb het maximale uit mezelf gehaald”, concludeert de 28-jarige troef van Team BikeExchange. “Ik ben zeer tevreden met het podium, maar natuurlijk wil je het altijd beter doen. Ik kom zeker nog eens terug om de Giro proberen te winnen, maar we gaan eerst van dit succes genieten.”

Na een korte rustperiode bereidt Yates zich waarschijnlijk via de Ronde van Frankrijk voor op de Olympische Spelen, zo meldt Cyclingnews naar aanleiding van een gesprek met ploegleider Matt White. “Hij gaat eerst op vakantie, daarna gaan we zien hoe hij uit de Giro is gekomen”, zegt hij. “De olympische wegwedstrijd is een groot doel voor Simon en het is zeer waarschijnlijk dat je hem tijdens de Tour weer in actie gaat zien.” In La Grande Boucle zal Yates jagen op etappeoverwinningen.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

7 Reacties

adelaarvanantwerpen 31 mei 2021 om 11:00

Ondanks dat het zijn lievelingsronde is lijkt de giro hem het minst te liggen. Yates heeft heel veel moeite met zware bergritten met drie à vier cols. Zeker als er nog eens regen en sneeuw valt. In de tour zie jij dit minder en in de vuelta al helemaal niet.

KnightBiker 31 mei 2021 om 11:23

De Tour wordt hem ook niet wegens te weinig tijdrijder, de Vuelta heeft hij al op zak en past hem idd het beste: maar met ouder worden en een zomerachtige Giro moet hij dicht bij kunnen komen.

Turtlehead 31 mei 2021 om 13:35

Ja, deGiro moet ooit eens kunnen, maar dit jaar is hij denk ik toch teveel met de handrem erop gestart. Hij moet het verschil maken in die eerste tien dagen, die meestal veel ideale ritten voor hem kennen: met één flinke puist op het einde, of een paar kleintjes. Dit jaar was er weinig in het zonnig(r) zuiden te doen, dat hielp voor hem ook niet mee.

Sagan=hulk 31 mei 2021 om 11:35

Begrijpelijk dat hij de Vuelta skipt, veel valt daar niet meer te winnen voor hem, hopelijk start hij eens in de Italiaanse najaarsklassiekers.

Leuk nieuws dat hij zo goed wil zijn op de Spelen, in de Tour enkele etappes cherry picken en voor de rest anoniem meerijden lijkt me een goede voorbereiding. Dan een lange break en September-Oktober doorbrengen in Italië met Lombardije als ultieme doel.

VerstandOpNul 31 mei 2021 om 12:00

Ik heb het altijd een grillige renner gevonden, maar deze Giro viel er werkelijk geen peil op te trekken. En een duidelijke verklaring heeft hij er ook niet voor….

Aart van Woud 31 mei 2021 om 12:17

Behalve dan dat hij een grillige renner is..

vevie 31 mei 2021 om 12:33

Is zeker een grillige renner, maar iig wel een menselijke renner. Een renner waar de je de prestaties wel van kunt plaatsen. Heeft goede dagen en slechte dagen, zoals het eigenlijk ook hoort. Wanneer ze telkens naar boven vliegen, zonder ooit minder te worden denken we er ook het zijne van. Laten we eerlijk wezen.

Ik had hem liever in de Vuelta gezien dan in de Tour, maar wordt wel een mooie rittenkaper.

Headlines

Materiaalzone

Populair