Simon Yates: “Ik heb absoluut geen klassementsambities in de Tour”

vrijdag 25 juni 2021 om 09:56
Simon Yates: “Ik heb absoluut geen klassementsambities in de Tour”

foto: Cor Vos

Simon Yates werd onlangs derde in de Giro d’Italia, maar zal in de Tour de France geen goed klassement najagen. De Brit wil namelijk ook nog fris aan de start staan van de Olympische wegwedstrijd in Tokio. Strijden voor etappezeges, dat hoopt de klimmer van Team BikeExchange straks te doen in de bergen.

Yates was tijdens een persconferentie duidelijk over zijn eigen ambities. “Ik heb absoluut geen klassementsambities, ik ga alleen maar voor etappezeges. Het is moeilijk om zowel in de Giro als de Tour voor een klassement te gaan. Het vergt veel van je op mentaal vlak, dat is geen geheim. Als ik ook in de Tour voor een klassement ga, ben ik niet in staat om te presteren in Tokio. En dat laatste zit juist in mijn hoofd.”

Mont Ventoux 
“Het is beter om af en toe vol te gaan voor een etappezege, om dan weer een semi-rustdag in te plannen. Dat is ook een betere voorbereiding op een eendagswedstrijd als de Olympische Spelen.” Het is nu aan zijn jongere ploegmaat Lucas Hamilton om een goed klassement te rijden in de Tour. “Lucas heeft zichzelf bewezen als een constante renner en we zullen hem ondersteunen”, aldus Yates.

Zelf hoopt Yates vanaf de tweede week te schitteren in de Alpen en Pyreneeën. Ook kijkt de Brit uit naar de dubbele beklimming van de Mont Ventoux. “Ik ben nog nooit de volledige Mont Ventoux in wedstrijdverband opgereden. Het zou fantastisch zijn om de etappe over de Ventoux te winnen, maar er zijn nog kansen. Ik denk bijvoorbeeld aan de rit naar Andorra, niet ver van waar ik woon.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Turtlehead 25 juni 2021 om 10:23

Hij heeft gelijk, prima keuze. Als hij topvorm haalt, wordt het wel weer saai in de vroege vluchten, want dan wint ie zomaar twee of drie zware bergritten…
Maar als hij pech is blijft het een erg gesloten Tour en pikken de klassementstoppers veel van de bergritten weg.

hjjanssen1973 25 juni 2021 om 10:43

Nee, maar 1 moet wel kunnen.

KimJungPoels 25 juni 2021 om 10:57

Ik denk juist dat het een Tour gaat worden waarin de klassementsmannen weinig ritten gaan winnen.

De profielen lenen zich daar zelden voor, en tenzij Ineos in de leiderstrui of volledig uitgeschakeld is, denk ik dat er ook niet veel interesse is om sterke kopgroepen te controleren.

La Primavera 25 juni 2021 om 11:28

@KingJungPoels Je kan het ook anders zien. Zoveel kansen zijn er niet voor klimmers om tijd goed te maken op de tijdrijders. Die zullen voor iedere boni willen strijden. De ploegen zijn sterk genoeg in de Tour om te kunnen controleren.

peterwinnen 25 juni 2021 om 10:46

Nee stel je voor…

Poehee 25 juni 2021 om 13:20

Ik vind het raar dat er niks over Chaves wordt gezegd?

Romāns Vainšteins 25 juni 2021 om 15:27

‘Chaves heeft een hele leuke lach’

Wheely 25 juni 2021 om 15:38

Het zou me verbazen als wanneer Simon de Tour uitrijdt hij ook nog een rol speelt op de Spelen, behalve die van knecht voor zijn broer dan.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair