Simon Yates: “Het is leuk om het wit in de familie te houden”

zondag 23 juli 2017 om 11:40
Simon Yates: “Het is leuk om het wit in de familie te houden”

foto: Sirotti

Adam Yates is niet langer uniek binnen de Yates-familie. Zijn broer Simon heeft dit seizoen in de Tour de France net als Adam vorig jaar de witte jongerentrui gewonnen. “Het is leuk om het wit in de familie te houden”, reageert Simon Yates op de website van Orica-Scott. “Hopelijk kunnen we er ooit een andere kleur van maken.”

De 24-jarige Brit heeft in het jongerenklassement een voorsprong van ruim 2’06 op Louis Meintjes. Vorig jaar werd Meintjes ook al tweede, toen met een achterstand van 2’16. “Het gaat wat tijd kosten, maar het begint langzaam tot me door te dringen”, aldus Simon Yates over het winnen van de witte trui. “Ik ben erg blij en ook een beetje opgelucht dat het gelukt is. Het was geen geheim dat dit vanaf dag één mijn doel was. Voor mij is dit geweldig en ik weet zeker dat dit ook voor de ploeg het geval is.”

In het algemeen klassement eindigt Simon Yates als zevende, op 6’14 van Chris Froome. Adam Yates deed het vorig jaar beter en werd vierde. In de komende Ronde van Spanje zijn waarschijnlijk beide tweelingbroers aanwezig.

Dit artikel delen:

22 Reacties

the student 23 juli 2017 om 11:43

Ik verdenk die yates broers er altijd van dat ze af en toe elkaars plek innemen tijdens een grote ronde. Niemand die het merkt!

kleomantre 23 juli 2017 om 12:00

Het is ook leuk als jullie palmares verder wit blijft. Lekker Aru voor vuile renner uitmaken en als een verontwaardigde voetballer roepen om bestraffing van zijn concurrenten. Zal wel een Engelse definitie van gentleman zijn.

huis31 23 juli 2017 om 12:01

Niemand heeft überhaupt gemerkt dat hij meegedaan heeft. Beide Yates broers zijn een beetje plakkers aan het worden. Net als Meintjes. Altijd maar in het laatste wiel bergop. Heb dan meer bewondering voor Daniel Martin.

ronddraaien 23 juli 2017 om 12:05

@kleomantre
Over vuile renners gesproken, waarom deed deze Yates vorig jaar niet mee in de Tour?

Pietertje2 23 juli 2017 om 12:13

@huis31

Je kunt het die jonge gasten toch niet kwalijk nemen dat ze gewoon naar hun mogelijkheden rijden.
Ze kunnen gewoon nog niet beter.

dark-knight 23 juli 2017 om 12:24

Eens met pietertje. Als je weet dat aanvallen ten koste gaat van je klassement, moet je het ook niet doen.
Yates broertjes zijn in andere koersen nochtans leuke aanvallers.

samuello 23 juli 2017 om 12:26

@huis31: in de vuelta van vorig jaar reed simon wel heel aanvallend. Deze tour is het inderdaad niet veel, alhoewel hij wel een paar kleine aanvallen heeft geplaatst. Meer dan meintjes en uran in ieder geval. Deze tour was ook niet echt voor aanvallen gemaakt, aangezien op weinig klimmen echt verschil kon worden gemaakt.

Casar 23 juli 2017 om 12:40

Hij zal fors aan zijn tijdrijden moeten werken als die serieus wil mee gaan doen in het klassement

bilthoven 23 juli 2017 om 12:50

@kleomantre
Wat Aru Froome flikte, kon echt niet. Daar was iedereen in het peloton het wel over eens. Simon Yates was de enige, die deze actie in de pers fel veroordeelde. Fijn dat er nog renners zijn, die zo openlijk voor hun mening durven uit te komen!!!

Arry1337 23 juli 2017 om 12:55

Sommige mensen hebben echt geen idee hoe het voelt om op je limiet te zitten om te volgen. Dan kun je simpelweg niet aanvallen… Ga eerst even een marathon lopen en probeer dan nog maar even 100 meter te sprinten, gegarandeerd dat je zwart voor ogen ziet en halverwege op je plaat gaat. Maarja, zeikers heb je overal, en zo veel mensen roepen maar wat zonder fatsoenlijke onderbouwing

TykkeThor 23 juli 2017 om 13:01

@huis31
Simon Yates een plakker hahahaha. Kijk je wel eens wielrennen buiten juli om?

huis31 23 juli 2017 om 13:17

Ja ik vond hem deze Tour inderdaad een plakker. Ik bedoel er meer mee dat ik het zonde vind dat de Yates's nu al op jonge leeftijd kiezen voor een 6e/7e plek terwijl ze ook etappes kunnen winnen op de Mollema/Barguil manier. Klassement kan ook wel als ze 3/4 jaar verder zijn. Ze kunnen meer dan alleen meerijden. Maar daar kiezen ze nu helaas niet voor. Dat vind ik jammer.

TeamNL 23 juli 2017 om 13:32

Uiteindelijk rijdt Orica natuurlijk een teleurstellende tour. Chaves (vorig jaar 2e in de giro en 3e in de Vuelta) was ondanks zijn knieblessure dit jaar echt onzichtbaar. Ook Albasini, Impey en Kruiziger nauwelijks gezien.

Benieuwd naar de Vuelta met de gebroeders Yates en Chaves.

Pietertje2 23 juli 2017 om 13:39

Teleurstellend met een zevende plaats in het algemene klassement en de jongerentrui?

kleomantre 23 juli 2017 om 13:46

Bilthoven ik denk dat een heleboel het in het peloton het not done vonden omdat Aru misschien niet vetrouwd wordt, niemand Skype echt boos wil maken en renners toch een hypocriet karakter (moeten) hebben. Daarnaast zullen een hoop zich er niet over uitspreken. Ga er vanuit dat een hoop de skytrein graag in de soep zien lopen, alleen heeft Aru of Astana een mindere gun factor. Boven dien betrof het materiële pech en dat hoort er gewoon bij. Dat is wat anders dan zoals Armstrong in gras doorkoersen doordat beloki een stuurfout maakt en hij niet anders kon. Als meneer Froome en anderen dan zo vol zijn van fairplay dan hadden ze wel even kunnen stilstaan bij porte en Martin zijn val. Even de koers neutraliseren, had niemand van geleden.

josemanuelfuente 23 juli 2017 om 14:07

Zoetemelk reed in 1970 ook zo ….

Wielrennertje 23 juli 2017 om 14:40

Heeft bewezen dat hij ook klassement kan rijden. Had ik van tevoren niet verwacht. Vond hem alleen niet echt sympathiek over komen in interviews. Leek te denken dat hij overal wel even over kon oordelen. Overigens kan je het die Yates broers niet echt kwalijk nemen dat ze op jonge leeftijd niet veel aanvallen. Voor Simon (en Adam vorig jaar) was het de eerste keer dat ze voor een klassement gingen. Ik vind dat je dan eerst maar eens moet kijken hoe je ervoor staat. Daarbij kan je op jonge leeftijd maar beter gewoon zonder risico’s wat mooie resultaten neerzetten. Later kan je dan dingen doen als giro-tour combinatie etc.

Pietertje2 23 juli 2017 om 14:42

@wielrennertje

Dat bewees hij vorig jaar al met een zesde plek in de Vuelta.

Rufusvb 23 juli 2017 om 14:50

Ik mis bij jonge renners de opleiding en aanpak als bij een renners als Gilbert: laat ze lekker in de aanval gaan, koers maken, hun grenzen leren verleggen en leren kennen en als het meezit: leren winnen (en ook verliezen)!
Had met een Yates de aanval aangegaan, hij kan ook redelijk rap aankomen.
Voor een jonge renner als hij is het veel mooier om op die manier koershardheid op te doen. En de kans dat hij een rit wint is dan aanzienlijk groter, iets wat ontzettend motiveert!

SCIC 23 juli 2017 om 15:02

Dat wordt een mooie strijd in de Vuelta tussen Adam en Simon.

Wheely 23 juli 2017 om 15:08

Ik zou ze graag bij twee verschillende ploegen zien.

tommyws1 23 juli 2017 om 15:42

oneerlijke strijd adam begint veel frisser

Headlines

Materiaalzone

Populair