Simon Yates: “Giro rijden was de bedoeling, maar nu sta ik voor alles open”

vrijdag 8 mei 2020 om 15:18
Simon Yates: “Giro rijden was de bedoeling, maar nu sta ik voor alles open”

© Cor Vos

Simon Yates had het allemaal netjes uitgestippeld. De voormalige Vuelta-winnaar zou dit jaar de Giro d’Italia rijden, voor hem de beste voorbereiding op de Olympische Spelen. Nu alles is omgegooid, kan hij zijn doelen veranderen. “Ik sta voor alles open, maar er is nog niets beslist.”

Eerder deze week vertelde Matthew White, teammanager bij Mitchelton-Scott, dat alle teams hun sterkste renners zouden opstellen voor de Ronde van Frankrijk. Wellicht een indicatie dat beide broers Yates de Tour de France zouden betwisten, om daarna de Vuelta te rijden.

Maar Simon Yates ontkent in een Zoom-conference met diverse media dat er al iets is beslist. “Het hangt allemaal nog in de lucht. Ik heb de discussie met White en de rest van het team nog niet gevoerd. Wat ik wel weet, is dat het een intense en stressvolle periode wordt met veel wedstrijden op korte tijd.”

Yates is overigens, net als zijn broer, einde contract bij Mitchelton-Scott. Voor contractonderhandelingen of gesprekken over verbeterde voorwaarden is door de pandemie momenteel echter nog geen ruimte. De 27-jarige Brit ligt er niet onmiddellijk wakker van. “Het is altijd leuk om snel zekerheid te hebben, maar door de op komst zijnde bezuinigingen maakt iedereen hetzelfde mee. Dit zijn nu eenmaal ongekende tijden.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Jean Dumas 8 mei 2020 om 16:08

Plots wil iedereen naar de Tour, maar als ik S. Yates was zou ik volledig voor de Giro gaan.

harryjohan71 8 mei 2020 om 17:13

Dat wordt een zwak deelnemersveld in de giro vergeleken met de tour en waarschijnlijk ook de vuelta. Dit kan wel voor mooie Giro-ritten zorgen.

boenk 8 mei 2020 om 19:23

Hij heeft gewacht om te zien of Evenepoel de Giro zou laten vallen voor Luik + Vuelta. Maar Evenepoel rijdt de Giro, dus gaat Yates naar de Tour, waar hij meer kans maakt op winst.

(Grapje!)

Melkzuur 8 mei 2020 om 19:51

It’s funny cause it’s true.

Limal 8 mei 2020 om 20:28

Haha, dat was een goeike :-)

Van dat team zou springveer Esteban Chaves op topniveau (?) ook wel een leuke tegenstander zijn voor Evenepoel.

Massimo Bataille 9 mei 2020 om 02:21

Een chaves in topvorm verliest nog altijd 3-4min op Evenepoel ( en andere top tijdrijders ) in de +-58km aan tijdritten.
En dat zie ik hem niet makkelijk goed maken in de bergen.
Is gewoon een te slechte tijdrijder om voor de overwinning te gaan. En is in topvorm wel een van de betere klimmers, maar niet goed genoeg om iedereen eraf te rijden. Laat staan minuten goed te maken.

Limal 9 mei 2020 om 10:22

Ik bedoelde natuurlijk een leuke tegenstander in de bergen, niet voor eindwinst. Op een goede dag is hij wel degelijk in staat anderen er met zijn versnellingen af te rijden. Twee ritten in de Vuelta en 3 in de Giro is toch niet niets voor een niet-sprinter…

Japsie 9 mei 2020 om 11:31

Dark horse voor de tourzege. Chaves komt nooit meer in vorm, echt in vorm.

Headlines

Materiaalzone

Populair