Simon Yates en Pieter Serry stappen ziek uit Ronde van Catalonië

donderdag 24 maart 2022 om 11:24
Simon Yates en Pieter Serry stappen ziek uit Ronde van Catalonië

foto: Cor Vos (archief)

De regen aan opgaves in de Ronde van Catalonië houdt voorlopig nog niet op. Donderdagochtend kwam het nieuws naar buiten dat onder meer Simon Yates en Pieter Serry er de brui aan geven. De Brit van BikeExchange-Jayco was al ziek en de Belg van Quick-Step-Alpha Vinyl is afgelopen avond ziek geworden.

BikeExchange-Jayco moest woensdag al afscheid nemen van kopman Michael Matthews en nu is ook Yates afgestapt. “Simon begon aan deze ronde terwijl hij nog herstellende was van een milde ziekte, wat geen corona was”, liet de ploegleiding weten. “Die ziekte had hij na Parijs-Nice opgelopen. Maar vandaag (woensdag, red.) voelde hij zich niet helemaal lekker op de fiets.”

Pieter Serry heeft zelf gereageerd op zijn opgave. “Het is jammer dat ik niet meer kan starten in de Ronde van Catalonië. Ik ben gisteravond ziek geworden. Nu neem ik tijd om te herstellen en om mij te focussen op de andere doelen”, aldus de coureur van Quick-Step-Alpha Vinyl.

Israel-Premier Tech meldt bovendien de opgave van Corbin Strong vanwege een verkoudheid. Om diezelfde reden gaat ook Cesare Benedetti van BORA-hansgrohe niet meer van start in de vierde etappe.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Al Phila 24 maart 2022 om 11:28

Én iedereen Roglic maar uitlachen met zijn lange wielerbroek. Natuurlijk voorkom je er een verkoudheid niet mee, maar kan je wel net dat beetje extra geven om net niet ziek te worden.

0
Steven_E 24 maart 2022 om 11:30

Tot het regent en je ijskoude benen krijgt…

0
Cochise 24 maart 2022 om 11:50

Aiii. Minder UCI-puntjes voor Bike-exchange

0
Michelangelo 24 maart 2022 om 12:18

Goed voorbeeld doet hopelijk goed volgen. Tot 2 jaar terug was de norm om naar je werk te gaan, hoe besmettelijk je ook was voor anderen. Nu lijkt het in ieder geval in de wielrennerij toch echt zo te zijn dat bij ziekte het zekere voor het onzekere wordt genomen.
Prima ontwikkeling. Nu nog wat minder zieken in het peloton, en we hebben denk ik een prima stukje “nieuw normaal” dat wat mij betreft zo snel mogelijk mag overwaaien naar de wereld van iedereen.

0
Daren Cole 24 maart 2022 om 21:21

Je reinste onzin. Thuis zitten met een verkoudheid terwijl je collega’s zich de naad uit het lijf werken? Als je fysiek capabel bent om te werken ga je werken. Mensen worden ziek, gelukkig maar. Zie wat de voorbije 2 jaar met ons immuunsysteem hebben gedaan. Een verkrachting van de natuur als je het mij vraagt, die overdreven steriele maatregelen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone