Simon Yates beperkt schade in Turijn: “Een lastige openingstijdrit”

zondag 9 mei 2021 om 08:42
Simon Yates beperkt schade in Turijn: “Een lastige openingstijdrit”

foto: Cor Vos

Simon Yates, een van de grote favorieten voor de eindzege in de Giro d’Italia, wist zaterdag de schade te beperken in de openingstijdrit in Turijn. De kopman van Team BikeExchange wist de 37ste tijd te realiseren, op 38 seconden van ritwinnaar Filippo Ganna.

Yates (28) wist in de 8,6 kilometer lange individuele tijdrit tijd te pakken op directe concurrenten als Egan Bernal, Vincenzo Nibali, Jai Hindley, Mikel Landa en Daniel Martin. De Britse klimmer moest wel tijd toegeven op onder meer João Almeida, Remco Evenepoel, Pavel Sivakov en Aleksandr Vlasov, al zijn de verschillen nog altijd beperkt.

Yates is vooral blij dat de 104e Giro d’Italia nu écht is begonnen. “Het was een lastige tijdrit om mee te beginnen, maar nu de Giro is begonnen kijk ik uit naar de komende dagen. We krijgen nu twee makkelijkere etappes, maar dan komen we op moeilijk terrein. Ik hoop dan mijn ding te kunnen doen”, klonk het na afloop van de tijdrit.

Lees ook: Dit zijn de verschillen tussen de klassementsrenners na de openingsdag

Matt White, een van de ploegleiders van Team BikeExchange in de Ronde van Italië, is blij dat kopman Yates heelhuids over de finish is gekomen. “Nu kan de wedstrijd écht beginnen. Sommige klassementsrenners wisten een snellere tijd neer te zetten, maar de meeste ronderenners finishten in elkaars buurt.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

pirazzi 9 mei 2021 om 09:03

Interessant bericht. :)

Olly 9 mei 2021 om 09:11

Wat was er lastig aan? Veel bochten, slecht wegdek, weinig klimmen, wat ik er van zag was niet echt lastig.

Limal 9 mei 2021 om 09:37

Het zou me niet verbazen dat hij ‘tricky’ zei (en niet ‘difficult’ bvb.) en dat dit naar ‘lastig’ vertaald is i.p.v. ‘verraderlijk’. Een slecht wegdek en enkele onoverzichtelijke bochtjes zijn natuurlijk genoeg om bloednerveus van te worden voor een klassementsman in een explosief tijdritje.

Olly 9 mei 2021 om 14:33

@Limal, ja dat zou wel wat verklaren.

berggie1987 9 mei 2021 om 12:34

Ik vond het toch lichtjes tegenvallen als je het vergelijkt met zijn openingstijdritten in de vorige giros: (vergelijkbare afstand)

7e giro 2018
2e giro 2019
17e giro 2020

Headlines

Materiaalzone

Populair