Simon Spilak soleert naar zege in GP Miguel Indurain

Door
zaterdag 30 maart 2013 om 17:49
Simon Spilak

foto: Sirotti

Simon Spilak heeft de 57e editie van de GP Miguel Indurain gewonnen. De Sloveen van Katusha reed op 40 kilometer van de meet weg bij zijn medevluchters en hield vervolgens knap stand in het lastige slotstuk van de koers. Op gepaste afstand werden Igor Anton en Peter Stetina tweede en derde.

De vlucht van de dag werd geformeerd na ruim dertig kilometer met daarbij enkele bekende namen. Onder meer het Movistar-duo Javier Moreno en Beñat Intxausti, Simon Spilak (Katusha), Mikel Landa (Euskaltel) en Rohan Dennis (Garmin) waren meegeglipt. Op 65 kilometer van het einde ging het Intxausti vooraan niet rap genoeg en plaatste hij een versnelling op een van de vele hellingen onderweg. Enkel Spilak en Dennis slaagden erin om het wiel van de Spanjaard te houden.

Onder het harde labeur van Euskaltel in de achtergrond liep de voorsprong van de koplopers echter snel terug. Dit was het sein voor Spilak om het tempo vooraan nog eens op te schroeven. Op de Alto de Lezáun wist de Sloveen zijn medevluchters te lossen om vervolgens solo de laatste veertig kilometer aan te vangen.

Spilak hield knap stand in het lastige slotstuk van de wedstrijd en werd niet meer achterhaald. De 26-jarige coureur maakt zo het feest bij Katusha compleet, na de zege van ploegmaat Rüdiger Selig in de Volta Limburg Classic eerder vandaag.

Gran Premio Miguel Indurain (1.1)
Estella-Basilica del Puy (180 km.)
1. Simon Spilak (Slovenië/Katusha)
2. Igor Anton (Spanje/Euskaltel-Euskadi)
3. Peter Stetina (Verenigde Staten/Garmin-Sharp)
4. Alejandro Valverde (Spanje/Movistar)
5. Giampaolo Caruso (Italië/Katusha)
6. Roman Kreuziger (Tsjechië/Saxo-Tinkoff)
7. Danail Petrov (Bulgarije/Caja Rural)
8. Alberto Losada (Spanje/Katusha)
9. Daniele Ratto (Italië/Cannondale)
10. Angel Vicioso (Spanje/Katusha)

Volledige uitslag

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone