Simon Meijn kandidaat voor bestuursfunctie UCI en UEC

woensdag 3 februari 2021 om 11:30
Simon Meijn kandidaat voor bestuursfunctie UCI en UEC

Simon Meijn - foto: KNWU

De KNWU heeft hoofdbestuurslid Simon Meijn voorgedragen voor een plek in het Management Comittee van de mondiale wielerbond UCI en de Management Board van de Europese bond UEC, zo meldt de Nederlandse wielerbond in een persbericht. Op 6 maart vinden tijdens een digitaal UEC-congres verkiezingen plaats voor beide functies.

“Nederland is al decennialang een succesvolle wielernatie. Ook in de afgelopen jaren was de KNWU in alle olympische wielerdisciplines goed voor talloze internationale prijzen. Op bestuurlijk terrein was ons land minder zichtbaar.” En dat vindt KNWU-directeur Thorwald Veneberg jammer. “De KNWU vindt het belangrijk ook bestuurlijk op de voorgrond te treden.”

Meijn is oud-renner en voormalig voorzitter van wielrenvereniging Alcmaria Victrix uit Alkmaar, KNWU-consul voor het district Noord Holland en organisator van nationale en internationale evenementen. Ook is hij sinds 2013 hoofdbestuurslid van de KNWU. Meijn werd in 2018 daarnaast benoemd als president van de Europese Paracycling commissie van de UEC.

Mocht Simon Meijn worden gekozen dan wordt hij de eerste Nederlandse sportbestuurder binnen de internationale wielersport sinds Hein Verbruggen, die van 1991 tot 2005 voorzitter was van de UCI, en Joop Atsma, die in 2011 het UCI-hoofdbestuur verliet.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair