Simon Geschke neemt bolletjestrui over: “Altijd een droom geweest”

maandag 11 juli 2022 om 12:58
Simon Geschke neemt bolletjestrui over: “Altijd een droom geweest”

foto: Cor Vos

Het is even wennen om Magnus Cort niet meer in de bolletjestrui te zien in de Tour de France. De Deen van EF Education-EasyPost voerde een week lang het bergklassement aan, maar stond de koppositie in de rit naar Châtel af aan Simon Geschke. Voor de Duitse renner van Cofidis gaat een droom in vervulling.

Voor Geschke en zijn ploeg begon de dag nog met een tegenvaller, door de positieve coronatest en de opgave van Guillaume Martin. “De dag begon slecht. Het was moeilijk om Guillaume, onze kopman, te verliezen. Hij wilde van start gaan en helaas was dat niet mogelijk. Maar de Tour gaat door en in de briefing had ik aangegeven dat ik mee wilde in de ontsnapping, vooral omdat ik al vier punten had in het bergklassement. Ik wist dat ik een kans had om de bolletjestrui te krijgen.”

De bebaarde Duitser sprong mee met een kopgroep en zag ook ploegmaat Ion Izagirre aanhaken. Hij pakte op de Pas de Morgins, de Col de la Croix en de Col des Mosses in totaal vijftien punten en ging daarmee aan de leiding van het bergklassement. “Het is altijd een droom geweest om een trui te dragen in de Tour de France, welke kleur dan ook. Ik zal proberen die zo lang mogelijk te houden, maar ik moet ook van het moment genieten!”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Cochise 11 juli 2022 om 13:05

Had wel beetje geluk dat ze vergeten waren om voor die laatste klim nog punten uit te delen.

0
Maenhout 11 juli 2022 om 13:22

Zonder geluk vaart niemand wel. Het is Simon gegund. En leuk voor zijn Franse ploeg.

0
de adelaar 11 juli 2022 om 14:03

Goede slimme oude vos, leuk voor hem, toch even de billen meegepikt

0
Drossard Kudus 11 juli 2022 om 14:04

Geluk heeft volgens mij een element van onverwachtsheid en willekeur. Parcours was op voorhand natuurlijk al bekend. Dan heeft hij eerder geluk dat het peloton geen zin had om een halve kilometer/uur harder door te rijden

0
YannickGoat 11 juli 2022 om 13:23

Ze hadden ook wel punten kunnen geven op de klim naar longwy en lausanne

0
fudd 11 juli 2022 om 13:51

Lausanne deden ze ook (cat3), Longwy niet.

0
SjorsPatate 11 juli 2022 om 13:41

Heel mooi, gun het hem van harte. Ik begreep dat de punten dit jaar op een andere manier verdeeld zijn zodat de trui niet weer automatisch naar de tour winnaar gaat, klopt dat?

0
Jeszon 11 juli 2022 om 14:53

Ach, ze kunnen van alles veranderen, maar voorlopig staat Pogacar 1e in het klassement voor de gele trui, 1e voor de witte trui, 3e voor de groene trui en 5e voor de bollentrui.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone