Simon Gerrans maakt zondag rentree
foto: Sirotti
donderdag 2 april 2015 om 15:27

Simon Gerrans maakt zondag rentree

Simon Gerrans keert na een maand afwezigheid komende zondag terug in competitie. De 34-jarige Australiër van Orica-GreenEDGE staat aan de start van de Vuelta Ciclista a la Rioja. Een maand geleden brak Gerrans tijdens de Strade Bianche zijn elleboog, nadat hij in die koers juist zijn rentree maakte na een sleutelbeenbreuk.

Gerrans zal in Spanje dan ook zonder ambitie aan de start staan. “Het is even afwachten hoe hij zich voelt. Het is vooral belangrijk om weer in koers te zijn”, aldus de sportief directeur van Orica-GreenEDGE Dave McPartland. “We gaan ervan uit dat hij er even in moet komen. Wellicht is hij er snel doorheen en kan hij een waardevolle bijdrage leveren in de finale.”

In de Spaanse koers krijgt de winnaar van Luik-Bastenaken-Luik van vorig jaar onder meer gezelschap van onze landgenoot Pieter Weening.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
2 april 2015 15:54
Goed om te zien dat hij terug komt, nu maar wedstrijdritme opdoen en gaan met die banaan.
2 april 2015 16:10
Eindelijk Weening weer op Europese bodem! Leek ook wel verdwenen. Hoop dat Gerrans nog niet top is en dat we Pietertje in de heuvels voor eigen kans zien gaan.
2 april 2015 16:58
ik geloof dat ze in Rioja de kaart Ewan gaan trekken. Verder ben ik het helemaal eens met Wheely ik hoop dat Weening lekker mag gaan vlammen en voor eigen kansen kan gaan in het drieluik. Hij was vorig jaar zowat in z'n eentje verantwoordelijk voor de zege van Gerrrans.
2 april 2015 18:03
ah deze kopman wordt wel meteen aan het werk gezet, mooi om te zien
2 april 2015 18:03
Weening mag misschien in Luik voor eigen kansen gaan (als Gerrans dan nog niet goed is), maar in de Amstel wordt het 100% voor Matthews bij Greenedge. En terecht ook!
2 april 2015 18:33
Snap niet waarom Weening Strade Bianchi niet heeft gereden.
2 april 2015 18:41
@klootje
Volgens mij reed hij toen in de Tour de Langkawi, en voor het geval dat men vraagt wat hij daar nu weer moest, volgens mij is Malaysia Airlines sponsor van Orica-Greenedge dus dat zou dan wel met sponsorbelangen te maken hebben.
2 april 2015 18:45
Ja dat wist ik en dat zou idd. mijn tweede vraag aan je zijn haha :)

Thanks AkkaBoyD, dat is een goede verklaring.

Reacties zijn gesloten.