Simon Gerrans: “Blij met marginale zege”

Simon Gerrans: “Blij met marginale zege”

Foto: Sirotti

donderdag 21 januari 2016 om 10:11

Simon Gerrans mocht na een seizoen vol pech weer eens juichen. De 35-jarige Australiër was nipt de betere van zijn landgenoot Rohan Dennis. “Ritwinst en de leidersplaats, meer konden we vooraf niet vragen”, tekent Belga op uit zijn mond.

Lastige finale
De scherprechter op donderdag was Corkscrew Road, waar Richie Porte zijn duivels ontbond. Slechts negen renners hadden een antwoord, waaronder Gerro. “Ik kwam van vrij ver nog in die sprint. Iedereen zat op zijn tandvlees na de beklimming van Corkscrew Road, dus het was een zeer lastige sprint. Ik ben zeer blij met deze zege, ook al is het slechts met een marginaal verschil dat ik win.”

Pechjaar 2015
Die zege kwam als geroepen, want de kopman van Orica-GreenEDGE lag in 2015 vaker op het asfalt en in zijn herstelbed dan dat hij op de fiets zat. “Dit voelt enorm goed. Het is lang geleden dat ik nog eens mocht juichen (14 september 2014, red) en het was een zwaar seizoen. Gisteren was een teleurstelling omdat ik op 500 meter van de finish ten val kwam en mijn ploegmaats niets kon teruggeven voor hun harde werk om me vooraan af te zetten. Vandaag zijn we wel aan het feest, nadat ze opnieuw uitstekend werk leverden om me naar die laatste klim te loodsen. Ik moet hen bedanken. Deze zege is een overwinning van de ploeg!”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Coldeportes 21 januari 2016 om 10:33

@redactie
Titel is verkeerd. Een marginale zege betekent dat het niet veel voorstelt (laten we zeggen: winst in Boxmeer). Titel moet zijn: “Blij met nipte zege”.

Leukefans 21 januari 2016 om 11:29

Toch ook niet de eerste keer dat de redactie wat de mist in gaat bij te letterlijke vertalingen uit het Engels. :p

In elk geval, als Gerrans nog eens een jaar pechvrij blijft zal hij toch altijd een te duchten tegenstander blijken, zelfs op zijn 35!

DeLuiaardVanLimburg 21 januari 2016 om 12:13

Doch met een marginaal verschil, dat dan weer wel.

Jungle Man 21 januari 2016 om 19:26

Ik heb het niet gezien, maar….hoeveel (centi)meter zal Gerrans op kop hebben gereden deze wedstrijd?

Headlines

Materiaalzone

Populair