Simon Clarke: “Bereid zijn te verliezen om te winnen”

woensdag 29 augustus 2018 om 17:49
Simon Clarke: “Bereid zijn te verliezen om te winnen”

foto: Sirotti

Simon Clarke kon zijn geluk niet op na zijn overwinning in de Vuelta a España. De Australiër van EF Education First-Drapac klopte Bauke Mollema en Alessandro De Marchi in een sprint met drie en boekte zijn tweede ritzege ooit in de drieweekse rittenkoers; ook in 2012 was hij namelijk al eens de beste in de etappe naar Estación De Valdezcaray. “Het was echt geweldig”, zei hij na afloop in het flashinterview.

“Ik heb zo hard gewerkt sinds ik hier de vorige keer een rit won, maar ik kon het telkens maar geen vervolg geven. Het heeft zo lang geduurd om daar weer terug te komen, tot de vooruitzichten weer gunstig waren”, blikte Clarke terug, die toegaf dat hij ook vandaag lange tijd niet zeker was van zijn zaak. “Ik wist dat ik goede benen had, maar als je een ontsnapping hebt met zoveel renners, dan is de samenwerking nooit erg goed. De beslissende aanval was in een afdaling, dus het was listig. Maar ik had de juiste benen en de keuzes die ik maakte waren de juiste.”

Toen het aankwam op een sprint met drie, kwam zijn ervaring als baanwielrenner goed van pas. Clarke werd in 2004 immers wereldkampioen ploegenachtervolging bij de junioren. “Ik groeide op met het baanwielrennen en het was vandaag precies zoals op de piste. Ik wist dat De Marchi snel was, maar na zo’n lange rit is het altijd lastig om nog te sprinten.”

Kramp
De versnelling van Bauke Mollema op zeven kilometer van de streep was hem zelfs bijna te machtig. “Ik kreeg kramp toen hij demarreerde. Ik reed er echter doorheen en herpakte mezelf. Ik was bezorgd over de achtervolgers, die ons op de hielen zaten. In zo’n situatie moet je echter koel blijven; je moet bereid zijn te verliezen om te winnen. Dat deed ik en ik kwam hier als eerste over de streep.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Romāns Vainšteins 29 augustus 2018 om 17:57

Zat natuurlijk lekker met 2 betrekkelijke strijkijzers naar de meet waarvan de ene nog duidelijk leeg was ook. Mollema heeft het hem nog wel wat lastig gemaakt.

lodjan 29 augustus 2018 om 18:06

Edit redactie: Inderdaad

assen 29 augustus 2018 om 18:18

Mollema is geen strijkijzer, zelfs vrij snel. Won zelfs de ‘groene’ trui in de Vuelta!

Romāns Vainšteins 29 augustus 2018 om 18:45

Mollema heeft zijn gehele palmares solo binnengesleept, dat noem ik niet snel.

Zjoske 30 augustus 2018 om 11:54

Heeft ooit de sprint van een grote groep van een man of 25 in de Vuelta gewonnen tegen renners als Boasson Hagen, Farrar en Valverde.

Ook ooit Ulissi geklopt in een sprint.

Maar inderdaad meestal komt hij alleen aan.

Headlines

Materiaalzone

Populair