Silvan Dillier twee jaar langer bij Alpecin-Fenix

woensdag 28 juli 2021 om 13:20
Silvan Dillier twee jaar langer bij Alpecin-Fenix

foto: Cor Vos

Silvan Dillier heeft zijn contract bij Alpecin-Fenix met twee seizoenen verlengd. De Zwitserse kampioen staat daardoor tot eind 2023 onder contract bij het Belgische ProTeam van de gebroeders Roodhooft.

“De eerste paar maanden hebben mijn verwachtingen overtroffen”, vertelt Dillier. “De ploeg werkt heel professioneel en helpt de renners in hun ontwikkeling. Ik heb het gevoel dat ik mijn top nog niet bereikt heb. Het is mooi om daar onderdeel van uit te maken en ik waardeer het vertrouwen. De wedstrijdkalender van de ploeg past ook goed mij mij. Ik heb mooie doelen, vooral in een helpersrol, maar ik krijg ook kansen voor mijzelf.”

In de Tour de France was de Zwitser als nationaal kampioen onderdeel van de succesvolle formatie die twee etappes won en zes dagen de gele trui droeg. “Die ervaring was geweldig. Ik bedoel, andere renners dromen hun hele leven van het hebben van de gele trui in de ploeg. En wij hebben dat gewoon geflikt, dat was top”, blikt de 30-jarige hardrijder terug.

Dillier is bezig aan zijn eerste seizoen bij Alpecin-Fenix, waar hij een belangrijke helper is van kopman Mathieu van der Poel. Eerder kwam hij uit voor BMC (2014-2017) en AG2R La Mondiale (2018-2020).

Dit artikel delen:

2 Reacties

HSV 28 juli 2021 om 15:29

Mooi zo. Gedurende het seizoen leek hij steeds beter op zijn plek te zijn binnen de ploeg en de Tour was hij zichtbaar happy. Goede match dus. Enige miskoop van AFC is eigenlijk alleen Modolo. Die lijkt niet meer op gang te komen.

0
DeGroteMolen 28 juli 2021 om 16:08

Mooi dat hij bijtekent en niet denkt elders op eigen kracht beter te kunnen na een seizoen meeliften op VdP.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone