Giro 2017: Silvan Dillier rondt vlucht succesvol af in Terme Luigiane

donderdag 11 mei 2017 om 16:45
Giro 2017: Silvan Dillier rondt vlucht succesvol af in Terme Luigiane

Silvan Dillier heeft in de Giro d’Italia de zesde etappe gewonnen. De renner van BMC maakte onderweg naar Terme Luigiane deel uit van de vlucht van de dag en toonde zich in de finale de sterkste vluchter door Jasper Stuyven te kloppen in de sprint.

Vijf vluchters
In de eerste etappe op het Italiaanse vasteland koos een groep van vijf renners voor de aanval. Trek-Segafredo had met Jasper Stuyven en Mads Pedersen twee man vertegenwoordigd in de kopgroep, die verder bestond uit voormalig rozetruidrager Lukas Pöstlberger (Bora – Hansgrohe), Simone Andreetta (Bardiani – CSF) en Silvan Dillier (BMC). De vijf kregen de zegen van het peloton en reden een maximale voorsprong van meer dan acht minuten bij elkaar. Met name Cannondale-Drapac en Wilier-Selle Italia bepaalden aan kop van het peloton het tempo.

Peloton komt te laat
De wind waaide in Calabrië hevig en de voorsprong bleef lang rond de vijf minuten. De Quick-Step-ploeg van rozetruidrager Bob Jungels liet het initiatief aan de andere teams en de ploegen aan kop van het peloton slaagden er niet in om het gat met de koplopers te dichten. De vluchters mochten onderling de strijd aangaan voor de dagzege.

Pedersen – die in de kopgroep veel werk verzet had – moest op 6,5 kilometer van het einde afhaken. Na een demarrage van Stuyven ging ook Andreetta overboord. In de straten van Terme Luigiane plaatste Dillier op 150 meter van de finish een versnelling. Stuyven probeerde langszij te komen, maar slaagde daar niet in. Dillier passeerde als eerste de finish en boekte de grootste overwinning uit zijn carrière.

Het peloton finishte 39 tellen later. Omdat er geen verschillen waren tussen de klassementsmannen, start Bob Jungels morgen opnieuw in de roze leiderstrui.

Dit artikel delen:

66 Reacties

limburgia 11 mei 2017 om 18:03

Stuyven had last van zijn “dikke nek” daarom heeft hij niet gezien dat
er no 2 goede finishers bij hem zaten .

JochemV92 11 mei 2017 om 18:07

Heerlijke discussie hier!
Woods heeft zichzelf ontwikkeld tot een man om ernstig rekening mee te houden op aankomsten als deze. Een algemeen klassement lijkt mij voor die jongen wat hoog gegrepen!
Jammer dat er geen ploegen bereid leken Cannondale te helpen, vind het een uitermate sympathieke ploeg die zeker een mooie grote zege verdient!
Afgelopen twee edities van Pro Cycling Manager mijn to-go-to ploeg met jonge gasten als Formolo, Bettiol, Villella en Van Baarle. En met behulp van de editor ook een jongere versie van mezelf met een stuk meer potentie dan ik ooit gehad heb.

schipperaar 11 mei 2017 om 18:21

De steile aankomst nekte hem, altijd wel weer iemand om de buren nijd aan te zwengelen. Wees blij dat aanvallen nog beloond wordt en dat hij een vd smaakmakers en misschien wel grootste teamplayer was, als ie weg is zien ze hem zelden nog terug, grote klasse.

PauldeG 11 mei 2017 om 18:42

Stuyven net niet de puntentrui

Petros 11 mei 2017 om 18:44

Ik had eerlijk gezegd niet bepaald het idee dat al de favorieten als een malle omhoog spurtten. Ja, ze gingen hard en o.a. Woods en Kelderman waren echt aan het spurten, maar de finish was vele malen anders geweest als ze mochten sprinten voor de winst. De kopmannen reden zowat in elkaars wiel en leken vooral als doel te hebben geen tijd te verliezen. Of Dumoulin nu een wiel achter Quintana eindigt zegt, mijns inziens, daarom niet zoveel.

Wildebert 11 mei 2017 om 18:58

Helemaal eens @petros. Fijn dat Kelderman nu lekker meetrapt, net als Tom, Mol en Kruis, maar op de Blockhaus wordt hopenlijk meer duidelijk. Vind het getuigen van grote glazen bolkennis dat sommigen al vier Nederlanders in de top tien zien op het eind. Dat is pure hoop. Mij brengt de Giro, op de coup van Quick Step na en de fraaie plaatjes van de omgeving nog niet echt In hogere sferen.

TeamNL 11 mei 2017 om 19:02

Mooie reactie van Tom.

http://www.bndestem.nl/giro/dumoulin-denk-dat-wij-een-van-de-beste-ploegen-hebben~a2f663ac/

Hij heeft natuurlijk gelijk. Wanneer Dumoulin, Kelderman, ten Dam, Geschke, Preidler en Haga in vorm zijn heb je echt een fantastisch team bergop.

On topic: Niets van de wedstrijd gezien. Jammer dat TJS zich niet kon mengen. Hij is hopelijk niet alleen mee naar de Giro gegaan om te knechten.

Culnamo 11 mei 2017 om 19:21

Als je naar het klassement kijkt, zijn er op dit moment nog maar 25 die enigszins mee willen doen. De rest staat op me dan 3,5

Kingstown 11 mei 2017 om 19:52

Montagutti netjes op een 51-ste plaats.

Pedalo 11 mei 2017 om 20:43

Slagter kunnen we ook afschrijven….Aantal jaar geleden kon ie zulke aankomsten nog winnen….Nu drama….

Verweggistan 11 mei 2017 om 20:45

Goed voor Mollema dat Stetina vandaag bij kon blijven. Hernandez op 13 minuten.

Prima Facie 11 mei 2017 om 20:55

Ik wil het hier wel even opnemen voor de redactie. Om te beginnen is het logisch dat de punchers hier niet vooraan zitten. De etappezege was al weg, en dan blijven de mannen voor het AK over die geen secondes willen verliezen. Daarnaast is het lastig om te voorspellen wie in de kopgroep zou zitten. Ik vind Montaguti een goede keuze, aangezien hij ook niet zou hebben misstaan in de kopgroep.

Wheely 11 mei 2017 om 20:58

@Culnamo
Op 3,5 minuten van het roze zou je nog op het podium kunnen eindigen en de eerste 16 staan op een zakdoek. Eigenlijk moeten ze nog beginnen.

Lammestakker 11 mei 2017 om 21:00

Kruiswijk leek attenter dan in de vorige etappes. Ziet er goed uit. En ja ik zie hem echt als enige instaat om echt mee te doen voor de prijzen. Grote rondes worden nu eenmaal in het hoog gebergte beslist en die andere Nederlandse jongens moeten dan helaas net afhaken.

Wheely 11 mei 2017 om 21:07

Dat AK is nu echt nog koffiedik kijken, ik ga ervanuit dat Quintana een klasse apart gaat zijn maar voor hetzelfde geld rijden de nu scherpe mannen hem zondag gewoon op achterstand en sluipt een Mollema gewoon mee. Ik vind het veelzeggend dat de favorieten zo afwachtend rijden.

LukasvdK 12 mei 2017 om 00:42

De laatste 1,4km van de wedstrijd, aan gemiddeld 5,6% werden volgens de strava gegevens aan meer dan 36km/u afgelegd. Niet snel, beweren sommigen dan :p

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair