‘Sicilië ontkent start Giro d’Italia in Palermo’

donderdag 2 juli 2020 om 09:17
‘Sicilië ontkent start Giro d’Italia in Palermo’

foto: Cor Vos

De burgemeester van Palermo maakte eerder deze week bekend dat de Giro d’Italia dit jaar van start gaat met een korte tijdrit door de straten van Palermo. Niet waar, volgens de Regio Sicilië en raadslid Manlio Messina. “We moeten deze week nog een beslissing nemen over de eerste etappe”, zo klinkt het.

“Ik begrijp niet hoe hij zoiets heeft kunnen zeggen”, vertelt Messina aan Tuttobiciweb.it. “Er is namelijk nog niks besloten. Palermo was inderdaad een optie, maar het is niet de meest voor de hand liggende. De beslissing is niet aan hem, maar aan de regio en de raad, die alles financieren.”

“Waarom hij deze uitspraken heeft gedaan?”, vraagt het raadslid zich af. “Ik weet het niet. Je zult het aan hem moeten vragen. Ik weet alleen dat de tweede etappe in Monreale van start gaat en dat de etappe Palermo doorkruist. We hebben al een route in gedachten.”

De Regio Sicilië bevestigt niet veel later de woorden van Messina: “De Giro d’Italia zal niet starten vanuit Palermo. Ik ben op de hoogte gebracht door directeur Mauro Vegni.” Welke Siciliaanse plaats de start van de Giro d’Italia dan wel mag organiseren, wordt later bekendgemaakt.

“La Grande Partenza is een buitengewone kans om vanuit toeristisch oogpunt een nieuwe start te maken”, zo wordt er geëindigd. “Daarom wil ik de minister Vincenzo Spadafora en het regionale raadslid voor toerisme, Messina, bedanken voor hun inzet.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

harryjohan71 2 juli 2020 om 11:16

Als ze echt iets van de regio willen laten zien, moet je geen korte tijdrit doen. Het zou mij niets verbazen als ze toch voor een normale rit kiezen langs toeristische trekpleisters/steden. Het belangrijkste voor de regio, zo te horen, is dat ze Sicilië promoten.

Romāns Vainšteins 2 juli 2020 om 15:34

Waarbij de burgemeester van Palermo logischerwijs vindt dat al het geld in zijn stad opgemaakt dient te worden.

For the record, ik prefereer altijd een rit in lijn, prologen in steden zijn qua beeld bijna altijd verwaarloos_inwisselbaar. Op de echt leuke plekken kom je niet en overal mensen langs de kant die je het zicht op de bebouwing en omgeving ontnemen.

freirefreire 2 juli 2020 om 12:11

Er gaat niets boven Italiaanse politiek.

klootje kriekeljon 2 juli 2020 om 12:33

Lekker, pasta konkellino.

EducationSecond 2 juli 2020 om 13:58

Lol.

Only in Italy..

SnellePelle 2 juli 2020 om 14:02

Ik ontken het bestaan van raadslid Messina…

dynamo 2 juli 2020 om 15:23

misschien even aan The Godfather vragen, regelt alles op Si

Limal 2 juli 2020 om 16:41

Ik ging net zeggen dat de Siciliaanse maffia waarschijnlijk niet akkoord ging :D

Robert Rodenburg 2 juli 2020 om 17:07

Dat kan remco’s eerste roze wel eens kosten.

boenk 2 juli 2020 om 17:46

Het is niet gezegd dat het daarom geen korte tijdrit wordt op een andere plaats.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair