Shirin van Anrooij terug in België, onderzocht in ziekenhuis Herentals
foto: Cor Vos
dinsdag 1 december 2020 om 16:32

Shirin van Anrooij terug in België, onderzocht in ziekenhuis Herentals

Shirin van Anrooij heeft het Tsjechische ziekenhuis verlaten. De veldrijdster van Telenet-Baloise kwam afgelopen zondag zwaar ten val tijdens de Wereldbeker van Tábor en liep daarbij een open wond in haar onderarm op. Die is in Tsjechië goed geopereerd, klinkt het.

“Shirin is vanmorgen helemaal gecheckt door het team van dokter Toon Claes in het AZ Herentals”, schrijft haar ploeg op sociale media. “De wond in haar onderarm is netjes geopereerd in Tsjechië, maar om infecties te voorkomen zal ze verder behandeld worden. Het ziekenhuis in Herentals houdt de situatie de komende dagen nauw in de gaten.”

Van Anrooij heeft naast haar zware armblessure, veroorzaakt door een schijfrem in een massale crash, ook haar schouder gekneusd. Het is nog onzeker hoe lang ze niet in actie kan komen door de gevolgen van deze val.

 
5 Reacties
Sorteer op:
1 december 2020
Ze hebben de weg naar Herentals gevonden allemaal precies. Zelfde dokter die van Aert zijn been redde nadat die Franse dokter het boeltje gewoon had dicht genaaid (en een pees liet bengelen). Zelfde dokter waar Evenepoel langs ging nadat hij gerepatrieerd werd.
  1 december 2020
  Mocht evenepoel daar met dezelfde versterking uitkomen als zijn landgenoot kunnen Bernal, Roglic & Pogacar net zo goed een garnalenpellerij beginnen.
  1 december 2020
  Hoezo garnalen pellen. Is haring kaken niet goed genoecg?
1 december 2020
De meeste belgische wielrenners worden door toon claes geopereerd, dikwijls sleutelbeen. Onlangs nog Cameron mason na valpartij in een veldrit.
  2 december 2020
  Niet enkel Belgische. De sectie orthopedie in Herentals hangt vol met truitjes van internationale toprenners.

Reacties zijn gesloten.