Shirin van Anrooij na zilver: “Net iets te lang getwijfeld toen Puck aanging”

maandag 31 januari 2022 om 08:54
Shirin van Anrooij na zilver: “Net iets te lang getwijfeld toen Puck aanging”

foto: Cor Vos

Shirin van Anrooij was op het WK veldrijden voor beloftes in Fayetteville dicht bij de wereldtitel. In een sprint-met-twee om de regenboogtrui kwam Puck Pieterse echter iets eerder over de streep en moest ze zich tevreden stellen met de zilveren medaille.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De teleurstelling was groot bij Van Anrooij na haar tweede plaats, maar niet over de koers die ze had gereden. “Ik wilde hier heel goed zijn en was denk ik in de beste vorm waarin ik ben geweest. Wat dat betreft kan ik mezelf niets kwalijk nemen”, vertelde de 19-jarige renster van Baloise Trek Lions, de juniorenwereldkampioene van 2020 in Dübendorf, na afloop van de wedstrijd aan onder andere WielerFlits.

“Ik wilde ook aanvallen op de klim waar Puck ging en ik was net iets later, waardoor ik er net iets achteraan reed. Toen kwam dat foutje van Fem (Van Empel, red.) op dat korte knikje en was Puck weg. Tot mijn verbazing kwam ik nog dichtbij en reed ik het gat ook echt dicht, en werd het een sprint. Ik zat in tweede positie waar ik wilde zitten, maar twijfelde net een seconde te lang toen Puck aanging en toen kwam ik tekort op de streep. Dat is vooral heel zuur”, aldus Van Anrooij.

Hetzelfde plan
Na de wedstrijd bleef de eindsprint door haar hoofd malen. “Op zo’n kampioenschap ga je voor de winst en als je dan zo dichtbij bent in de sprint, dan is het gewoon heel zuur. We waren heel erg aan elkaar gewaagd en eigenlijk merkte ik wel dat Puck en ik de sterkeren waren op de klim. We wilden allebei aangaan op de laatste klim en hadden allebei eigenlijk precies hetzelfde plan, maar Puck was net iets eerder over de streep dan ik was.”

Topsport kan hard zijn, beaamde Van Anrooij. “Nu is het even heel hard. Als ik echter twee meter naar voren had gezeten, was ik hier heel blij geweest met exact dezelfde wedstrijd. Ik kan mezelf niets kwalijk nemen, maar nu is het nog gewoon even heel zuur.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Steven_E 31 januari 2022 om 09:15

Baloise Trek: brons beloften mannen, zilver elite mannen, zilver belofte vrouwen, zilver elite vrouwen …

0
harryjohan71 31 januari 2022 om 09:43

@Steven_E oftewel teleurstellend resultaat voor deze ploeg. Ze hadden vast op meer gerekend

0
AnderJ 31 januari 2022 om 10:12

@harryjohan71: ik denk dat de gehoopt hadden op 1x goud, maar in geen van de categoriën hadden ze een absolute topfavoriet. Dus betwijfel of ze op meer hadden gerekend.

0
Steven_E 31 januari 2022 om 10:29

Gerekend zeker en vast niet denk ik. Gewoon beetje balen dat ze er overal net naast grijpen. 1x goud had alles goedgemaakt.

0
harryjohan71 31 januari 2022 om 10:43

Pim Ronhaar was wel teleurstellend. Voor Brand geldt dat zilver een zekerheidje was. Van tevoren was al zeker dat Brand en Vos er met kop en schouders boven uit zouden steken nu hun enige concurrenten Covid-19 hadden dan wel bij U23 reden. Voor U23 bij de vrouwen was een medaille ook een zekerheid zonder valpartij. Bij de mannen was voor mij Van der Haar ook een zekere medaille. Als je dan zonder trui terug gaat is, het voor een ploeg uiteindelijk teleurstellend. Het draait allemaal om de regenboog trui.

0
Verweggistan 31 januari 2022 om 12:59

Hun coach won ook altijd alles behalve het wk

0
Emergo 31 januari 2022 om 11:07

Of zij of Puck sneller waren op de klim vraag ikme af. Als je ziet hoe Fem naar boven rijdt zonder uit het zadel te komen dan denk ik dat ze evenwaardig zijn. Ik schat haar intrinsiek, als ze van pech en mouwtjes gefrunnik verstoken blijft, als de sterkste van de 3 in. Time will tell.

0
Oblomov 31 januari 2022 om 11:45

Ja, moet zeggen dat dat mijn conclusie ook was. Als je er eentje uit zou moeten kiezen voor een periode van dominantie nadat Brand en Vos van de top verdrongen zijn, dan zou ik voor Van Empel kiezen. Vooral voor Van Anrooij gaat het moeilijk worden. Zie geen type parcours waarop zij structureel van Van Empel zou kunnen winnen (waar Pieterse nog mag hopen op super-technische parcoursen met veel draaien en keren).

0
James Highsand 31 januari 2022 om 15:34

Fem van Empel was duidelijk de sterkste van de drie, gezien het gemak waarmee ze steeds weer terugkwam. Maar zij kreeg de loon van haar passiviteit. Al voor de race drong zij zich in de Vos-rol. De kat uit de boom kijken, volgen en vertrouwen op de sprint. Maar ook al heb je een goede eindsprint, dan nog mag je wel iets meer werklust aan de dag leggen dan zij heeft gedaan. Op het klimmetje had ik haar wel weg zien rijden bij de andere twee, maar ze heeft het nooit geprobeerd. Nu kreeg de wedstrijd in Pieterse de verdiende winnares, die van de drie verreweg het meeste kopwerk heeft gedaan.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone