Shirin van Anrooij (17) na tweede plek in Mol: “Dit had ik echt niet verwacht”

zondag 1 december 2019 om 14:45
Shirin van Anrooij (17) na tweede plek in Mol: “Dit had ik echt niet verwacht”

Shirin van Anrooij - foto: Cor Vos

De Zilvermeercross in Mol kende met Shirin van Anrooij een verrassende naam op de tweede plek. De nog maar 17-jarige Zeeuwse behaalde daarmee haar beste prestatie in een C1-cross bij de elite. “Vooraf hoopte ik op een plek in de top vijf, maar dit had ik echt niet verwacht”, reageerde zij na afloop in het flashinterview.

Van Anrooij kende een goede start. “Ik ging als tweede het veld in”, kijkt zij terug. “Ik merkte dat die zandstukken mij heel goed lagen, maar op die lange rechte stukken had ik nog niet de kracht om als eerste het veld in te gaan. Op den duur reed Laura (Verdonschot, red.) weg en reed ik nog achter Inge (Van der Heijden, red.). Ik dacht voor een derde plek te moeten rijden, maar uiteindelijk kon ik toch nog bij haar wegrijden. Dat was wel heel mooi.”

Verdonschot was toen al gevlogen. “Ik dacht dat ik het gat dicht kon lopen bij de materiaalpost, maar dat lukte niet. Zij trok toen vol door en was meteen weg”, aldus Van Anrooij. Desalniettemin heeft zij vertrouwen geput uit haar optreden en verwacht ze dat het gebrek aan kracht met de jaren opgelost zal worden. “Ik denk het wel. Nu wil ik zo blijven rijden en dan komt de kracht vanzelf wel.”


Laura Verdonschot: “Start mislukte, maar kon veel goedmaken”

Laura Verdonschot bewees vandaag in de Zilvermeercross dat crossen in het zand haar goed afgaat. De renster van Pauwels Sauzen-Bingoal wist in Mol ondanks een moeizaam begin de overwinning naar zich toe te trekken.

Haar start verliep niet zoals gepland. “Ik had in het begin geen al te beste dag”, gaf Verdonschot na afloop toe in het flashinterview. “Ik maakte heel veel fouten in het zand en moest veel goedmaken. Toen ik in de tweede ronde kwam aansluiten, moest ik even bekopen dat ik die zeventien seconden had dichtgereden.”

Uiteindelijk greep zij de macht. “Halfverwege de cross begon ik erin te komen en ging het wat beter. Ik kon vaak als eerste de zandstrook aansnijden. In het wiel had ik daar iets meer moeite mee. Ik zag dat Inge en Shirin meer moeite hadden dan ik om naar boven te rijden. Daar heb ik dat gat gemaakt en zij konden het vervolgens niet meer kunnen dichtrijden.”

Haar optreden geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden. “Het gevoel is de voorbije weken iedere week goed geweest, alleen mislukte de start steeds. Dat was vandaag ook zo, maar hier kan je nog veel goedmaken. In de meeste crossen zijn de toppers vaak al weg voordat ik vooraan zit. Vandaag is het toch gelukt en ik ben blij dat ik hier kan winnen.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Jan Blokland 1 december 2019 om 16:46

Dit was Laura Verdonschot toch ook wel aan haar stand verplicht lijkt me.

toke 2 december 2019 om 01:18

goe gedaan meske

Headlines

Materiaalzone

Populair