Shari Bossuyt op non-actief gezet na positieve dopingtest
foto: Cor Vos
zondag 4 juni 2023 om 09:51

Shari Bossuyt op non-actief gezet na positieve dopingtest

Shari Bossuyt is door haar ploeg Canyon-SRAM Racing op non-actief gezet na een positieve dopingtest. Bossuyt testte positief op letrozole metabolite, dat de afbraak van testosteron remt. Toon Aerts testte eerder ook al positief op dit middel.

Bossuyt testte positief na de door haar gewonnen derde rit in de Ronde van Normandië op 19 maart. Omdat haar werkgever een zero tolerance-beleid heeft, is ze voorlopig op non-actief actief geplaatst.

De 22-jarige wielrenster zal maandag in een persconferentie meer uitleg geven over haar positieve test.

Bossuyt is momenteel wereldkampioene ploegkoers samen met Lotte Kopecky.

 
20 Reacties
Sorteer op:
4 juni 2023
Oei.. nu mag ze 2 jaar niet naar de kapper…
4 juni 2023
En dat is relevant omdat?
4 juni 2023
Quote:
De 22-jarige wielrenster zal maandag in een persconferentie meer uitleg geven over haar positieve test.
Hoeft niet. We weten allemaal wat ze zal zeggen: ik ben onschuldig, ik ben het slachtoffer van, ik ga mijn onschuld bewijzen, ... Nog een paar traantjes bij en klaar.
4 juni 2023
@Lander ach ja, wie is er niet arrogant op dit forum?
4 juni 2023
Dit is wel een klap voor het Belgische dames wielrennen en Kopecky. Als dit net zo lang aansleept als bij Aerts kan er ook een streep door de Olympische Spelen. Op de dag van de positieve controle won ze eindelijk een etappe en 4 dagen later was ze met Kopecky succesvol in de koppelkoers waar ze cruciale punten voor de Olympische Spelen haalden.
4 juni 2023
We moeten niet naïef zijn, maar het is toch moeilijk te geloven dat zo’n profielen anno 2023 in het begin van hun carrière bewust naar deze middelen zouden grijpen…
  4 juni 2023
  Ik denk dat er een groep is die als 16-jarige al in deze randzaken zijn weg vindt en gewoon niet beter weet wanneer ze doorgroeien naar professional.
  4 juni 2023
  Waarom niet? Het hoort gewoon bij het leven als profwielrenner. Er is bij de mannen al tijden geen toprenner betrapt en dat is niet omdat de testprotocollen zo geweldig zijn.
  4 juni 2023
  Tamelijk naïef deze reactie. Druk om te presteren boven je kunnen.
4 juni 2023
Is toch wel een smet op het Belgische wielrennen. Ben benieuwd wat de omvang is van dit doping netwerk.
  4 juni 2023
  Moest er geen “smartie” in je naam staan, ik zou denken dat je achterlijk was.
  4 juni 2023
  Want Steven. E, in Belgie is er nooit massaal naar doping gepakt in het wielrennen?
  4 juni 2023
  Alsof dat relevant is voor deze zaak, en zou betekenen dat er nu een netwerk is? Of zou dat dan de reden zijn waarom er zoveel Nederlandse renners in België komen wonen?
  Ow dus al die nlers in Poppel, Neerpelt, Essen zitten aan de doping joh? Dank voor de les.
Een persconferentie ik ben benieuwd wat ze gaat zeggen. edit wf: insinuaties mag je achterwege laten
  4 juni 2023
  Juist en Adrie en andere Nederlandse ex-wielrenners die ze continu in de media laten opdraven zijn nooit gepakt op doping. En de Rabobank-ploeg had geen problemen met doping. En de voorbije jaren werden er toch ook op redelijke schaal schildkliermedicijen misbruikt door Nederlandse schaatsers en wielrenners. Welliswaar niet op de lijsten maar geeft wel voordelen en mag enkel indien medisch nodig worden voorgeschreven. Met als kers op de taart een rist gezondheidsnagelen om u tegen te zeggen. Dus in Nederland gaan ze evengoed op en over de rand van wat mag en rationeel is. Iets van de pot verwijt de ketel dus... en selectief doof en blind zijn. Je kan dan wel beweren dat in de ploegen van Lefevre bewust een dopingsysteem bestond of bestaat. Zonder bewijzen is dat gewoon laster voor zover ik weet. Er waren er nog die het gingen 'bewijzen' jaren terug en tot nu zijn we nog op de bewijzen die ze hadden aan het wachten.
4 juni 2023
Normaal gesproken word Letrozol gebruikt om een eisprong op te wekken (als een vrouw niet uit haarzelf ongesteld word). Dus of ze heeft doping gebruikt, of probeert zwanger te raken zonder dat ze hier een medisch attest voor aangevraagd heeft.
4 juni 2023
Precies Gerben = pipo
4 juni 2023
@Steven Op beide vragen kan ik met een gerust hart 'ja' zeggen. Ons apothekers-systeem is te waterdicht om de grenzen op te zoeken.

Reacties zijn gesloten.