Archbold sprint naar ritwinst in Tsjechië, Impey nieuwe leider

vrijdag 16 augustus 2019 om 18:24
Archbold sprint naar ritwinst in Tsjechië, Impey nieuwe leider

foto: Cor Vos

Shane Archbold heeft voor het eerst in zes jaar weer een koers gewonnen. In de tweede rit van de Czech Cycling Tour was de Nieuw-Zeelander, die in april van het continentale circuit terugkeerde naar BORA-hansgrohe, de snelste in de sprint van het peloton. Daryl Impey is de nieuwe leider.

Gisteren wist Mitchelton-Scott haar favorietenstatus waar te maken in de inleidende ploegentijdrit, waardoor Luke Durbridge vandaag in de leiderstrui startte. De eerste rit-in-lijn van Olomouc naar Frýdek-Místek was meteen een pittige met onderweg enkele beklimmingen. In de beginfase reden vier renners weg uit het peloton. De Nederlander Wessel Krul sloeg de handen ineen met de Polen Maciej Paterski en Szymon Tracz en de Noor Adne Holter.

Op het heuvelachtige parcours pakten ze vier minuten voorsprong, totdat Mitchelton-Scott begon te achtervolgen. Uiteindelijk bleef Paterski op zeventig kilometer van de finish als enige vluchter over, maar ook hij zou niet standhouden. Op 25 kilometer werd de ervaren renner van Wibatech Merx 7R gegrepen, waarna een sprint de beslissing moest brengen in deze etappe. Shane Archbold bleek over de snelste benen te beschikken en pakte een langverwachte zege.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Jandepandaman 16 augustus 2019 om 21:43

Last minute binnengehaald en dan toch even zijn ritje meepakken, sterk hoor!

Verweggistan 16 augustus 2019 om 21:46

En zijn eerste profzege.

Scott Sunderland 16 augustus 2019 om 22:11

Leuk voor deze jongen!

west 16 augustus 2019 om 23:25

Hij won met een haartje, maar bij Archbold is dat wel een aardig end…

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair