Shane Archbold per direct terug bij BORA-hansgrohe

donderdag 11 april 2019 om 09:47
Shane Archbold per direct terug bij BORA-hansgrohe

foto: Cor Vos (archief)

BORA-hansgrohe heeft Shane Archbold bij de selectie gehaald. Bij de Duitse ploeg was een plek vrijgekomen na de tijdelijke stop die Peter Kennaugh heeft aangekondigd. Archbold zal een ondersteunende rol gaan spelen voor de sprintkopmannen.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De 30-jarige Archbold reed van 2015 tot en met 2017 al voor BORA-hansgrohe. Hij kreeg voor 2018 geen contract, waardoor hij overstapte naar Aqua Blue Sport. Die ploeg stopte ermee, waardoor Archbold terechtkwam bij Evo Pro Racing, een nieuwe Ierse continentale ploeg. Nu keert hij terug op WorldTour-niveau. Zijn eerste wedstrijd wordt de Ronde van Turkije van komende week.

Archbold: “Dankbaar”
“Dit is ongelooflijk!”, reageert Archbold. “Ik ben zo dankbaar dat ik deze geweldige kans krijg. Het zal zeker een uitdaging worden, maar er is geen betere ploeg om die uitdaging aan te gaan dan BORA-hansgrohe. We hebben een geschiedenis samen en ik heb nog veel vrienden hier. Ik hoop dat ik klaar ben om te laten zien dat ik deze kans verdien.”

Manager Denk: “De deur zou altijd openstaan”
Manager Ralph Denk ziet in Archbold de ideale versterking voor de sprintkern, met Peter Sagan, Sam Bennett en Pascal Ackermann als grote kopmannen. “We voelden dat we de lead-outtrein moesten versterken”, zegt Denk. “We hebben veel vertrouwen in zijn kwaliteiten. Zijn zijn zware val in de Tour van 2016 had hij gezondheidsproblemen. Hij kon daardoor niet door op WorldTour-niveau en daarom verlengden wij zijn contract niet. Ik verzekerde hem wel dat als er een kans voor hem was om terug te keren, dan zou de deur altijd openstaan. Nu is hij fit, gemotiveerd en klaar om deze uitdaging met beide handen aan te grijpen.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

wiebipedia 11 april 2019 om 10:00

Leuk voor hem. Prima renner, boeiende persoonlijkheid

0
Scott Sunderland 11 april 2019 om 10:03

Ah wie moet nu de sprint aantrekken voor Wippert ??

0
Verweggistan 11 april 2019 om 10:21

Ze proberen Bennett gunstig te stemmen door z’n maatje weer terug te halen?

0
toerist 11 april 2019 om 10:22

Eerst bij het vuilnis gezet worden en dan de boel komen depanneren. Zoiets kan toch enkel bij het wielrennen, waar je – uitgezonderd de echte toppers – nog steeds een speelbal van de ploegen bent. Mooi voor hem, maar als buitenstaander zie ik dit toch als een staaltje van de mededogenloze wereld die ‘de koers’ is.

0
Arry1337 11 april 2019 om 10:27

Edit redactie: Bedankt, is aangepast.

0
Scott Sunderland 11 april 2019 om 10:59

Hopelijk raakt hij niet meer geblesseerd. Dan wordt zijn contract vast weer niet verlengd.

0
WernerFranke 11 april 2019 om 11:23

Zouden ze ook niet beter een vervanger voor König zoeken?

0
Scott Sunderland 11 april 2019 om 11:31

Inderdaad. Al drie jaar nauwelijks gefietst. En aangetrokken als een kopman voor de klassementen nota bene.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone