Kennaugh stopt tijdelijk met koersen wegens mentale problemen

vrijdag 5 april 2019 om 11:14
Kennaugh stopt tijdelijk met koersen wegens mentale problemen

Peter Kennaugh stopt voorlopig met profwielrennen. De renner van BORA-hansgrohe kampt al langere tijd met mentale problemen, zo laat hij weten op Instagram. “Ik heb het al jaren lastig, zowel op als naast de fiets”, aldus een openhartige Kennaugh.

De Britse klimmer kampte vorig jaar ook al met mentale problemen, waardoor hij enkele maanden uit de roulatie was. In de zomer leek Kennaugh echter weer licht aan het einde van de tunnel te zien. Zo won hij op knappe wijze de GP Pino Cerami. In het najaar werd hij bovendien nog derde in Tre Valli Varesine én zestiende op het WK in Innsbruck.

De 29-jarige renner reed dit seizoen onder meer de Ronde van Murcia én de UAE Tour, maar Kennaugh blijkt nog altijd niet gelukkig. “De tijd is gekomen om een pauze te nemen”, zo begint hij zijn relaas. “Ik heb het al jaren moeilijk, zowel op als naast de fiets. Ik heb deze beslissing niet alleen voor mezelf genomen, maar ook voor mijn familie.”

Op zoek naar zichzelf 
Kennaugh is naar eigen zeggen op zoek naar zichzelf. “Ik wil weer gelukkig worden in het leven. Ik hoop weer de motivatie en het enthousiasme terug te vinden.” BORA-hansgrohe-manager Ralph Denk hoopt op een terugkeer van zijn poulain. “We danken Peter voor zijn bijdrage aan het team. We wensen hem sterkte in zijn herstel.”

Dit bericht bekijken op Instagram

The time has come where it is now necessary to become one with my decision to take a break from professional cycling. After many years of struggling on and off the bike, I have made this decision, not only for me, but also for my family. I need to concentrate on the person that I want to be going forward and to re-discover happiness, motivation and enthusiasm in my day to day life. I can’t thank enough, the people who have helped me through the last couple of years, especially the last couple of weeks. Without having to mention any names, these people will know who they are…I am very thankful for their love and support. With hope, I am excited for the years to come and the fresh challenges that lie ahead in and out of sport.

Een bericht gedeeld door Pete (@petekennaugh) op

Dit artikel delen:

10 Reacties

Polleke 5 april 2019 om 11:48

Zo…laat het speculeren maar beginnen…

Duh 5 april 2019 om 11:52

Onzin. Is al jaren bekend dat hij hier last van heeft. Komt niet zomaar.

toke 5 april 2019 om 12:23

Dit is met een paar maanden niet op te lossen….beste is om er minstens een jaar uit te gaan.

assen 5 april 2019 om 12:28

Veel liever dit dan dat ie er een eind aan maakt – beterschap voor Kennaugh.

Hollow Knight 5 april 2019 om 12:37

Edit: Niet doen

bilthoven 5 april 2019 om 12:51

Het leven van een profwielrenner gaat niet altijd over rozen. Heel moedig van hem dat hij zo openhartig over zijn problemen spreekt. Hem werd ooit een fantastische carrière voorspeld. Waarom die carrière er nooit is gekomen, lijkt me nu wel duidelijk. Ben benieuwd of hij nog in het peloton terugkeert…..

Scott Sunderland 5 april 2019 om 15:04

Goede beslissing als hij er inderdaad al zolang emotioneel doorheen zit. In de topsport moet je behalve lichamelijk fit ook mentaal stabiel zijn om het te kunnen redden. Zo niet dan kun je eraan onderdoor gaan. Voorbeelden genoeg helaas.

Scott Sunderland 5 april 2019 om 15:06

Volgens mij kan men bij Bora ook nog steeds niet rekenen op Leopold König ? Die is voor het derde jaar bij deze ploeg maar heeft nauwelijks wedstrijden gereden. Knieblessure.

Brabander 5 april 2019 om 15:21

Moedig van hem om dit zo naar buiten te brengen, aangezien het toch altijd aan je blijft kleven. Maar het is zoals het is en dan kun je daar maar beter eerlijk over zijn.

ikbenprocycling 5 april 2019 om 17:57

Idee ?? oogsten van de maple syrup schijnt erg goed te doen: https://www.ad.nl/show/twan-huys-pakte-na-einde-late-night-vliegtuig-naar-amerika-voor-therapiesessie~a7e214e3/

Headlines

Materiaalzone

Populair