Servais Knaven: “Alle renners gaan met de benen van de Ruta del Sol naar de Tour”

vrijdag 8 mei 2020 om 10:00
Servais Knaven: “Alle renners gaan met de benen van de Ruta del Sol naar de Tour”

Servais Knaven - foto: Cor Vos

De nieuwe wielerkalender zorgt bij de teams naast hoop ook voor de nodige hoofdbrekens. Uit logistiek oogpunt wordt het een hele klus om alles geregeld te krijgen, zo vertelt Ineos-ploegleider Servais Knaven aan Sporza.

Met name 25 oktober zorgt voor de nodige hoofdbrekens. Dan staan zowel Parijs-Roubaix, de slotrit van de Giro als de Vuelta-etappe naar de Tourmalet op het programma. “We hebben net als de meeste teams twee bussen. Daar begint het al. Dan moet je al een camper huren”, legt hij uit. “We hebben zes ploegleiders. Normaal gaan we met z’n drieën naar een grote ronde en sturen we twee ploegleiders naar een klassieker. Dat past ook al niet”, geeft hij aan. “Het voordeel is dat 25 oktober de slotdag van de Giro is en dan heb je misschien geen drie ploegleiders meer nodig in Italië. Maar het wordt interessant.”

Focus op de Tour
Ineos is van plan zijn sterkste ploeg op te stellen in de Tour de France. “Het is altijd het plan geweest om Chris Froome, Geraint Thomas en Egan Bernal naar de Tour te sturen. Er is nog niets 100 procent beslist, maar met die insteek zitten we nog altijd in ons hoofd”, aldus Knaven, die aangeeft dat Richard Carapaz kopman is voor de Giro.

Knaven ziet nog voldoende voorbereidingstijd op de belangrijkste wedstrijd van het jaar. “Het is een soort winterperiode, maar je zult met de benen die je normaal in de Ruta del Sol hebt nu naar een topwedstrijd als de Tour gaan. Het positieve is dat dit voor iedereen gelijk is. Iedereen zal hardheid en ritme missen”, oordeelt hij.

De ploeg gaat graag op hoogtestage, maar het is nog onduidelijk of dit zal lukken. “Alle ploegen zullen dat intensief bekijken. Niemand weet wat er over twee weken mogelijk is, laat staan eind juni. Je moet heel veel scenario’s bedenken en als het moment daar is, dan moet je een van die scenario’s uitvoeren.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

japio 8 mei 2020 om 10:16

Commercieel gezien, is het van belang dat de Tour gaat. Maar sportief gezien, wordt de Tour een farce, als je het mij vraagt. Zonder gedegen voorbereiding, zouden we wel eens hele bijzondere wendingen kunnen zien, of renners die totaal plafonneren.

Panache 8 mei 2020 om 10:39

Oke, dat is dan een farce?

Youri IJnsen 8 mei 2020 om 11:00

Tour de Farce!

josi 8 mei 2020 om 11:39

Ja, dat moeten we natuurlijk niet hebben, het moet wel voorspelbaar blijven.

LB108 8 mei 2020 om 12:13

Is toch voor iedereen hetzelfde?
Of iedereen had -bijna- ideale voorbereiding of nu een ver van ideale voorbereiding..
Verder; buiten koersritme hebben ze zo goed als alle mogelijkheden om hun optimaal voor te bereide lijkt mij..

Cyclinglife 8 mei 2020 om 11:14

Ze hebben 6 ploegleiders en hebben er 8 nodig (3+3+2). Dan offer ik me wel geheel onbaatzuchtig op voor 1 van die 2 plekken ;)
Desnoods inclusief bus met chauffeur

Polleke 8 mei 2020 om 11:35

U heeft een rijbewijs ? U kunt in steenkool- engels 300 keer na elkaar ‘keep eatingk and drinkink’ opzeggen…U voldoet aan alle voorwaarden…

Cyclinglife 8 mei 2020 om 12:03

@Polleke als dat de enige voorwaarden zijn dan ja. :p

De Bezemwagen! 8 mei 2020 om 11:30

Ik denk dat je zonder een super geperfectioneerde voorbereiding juist veel meer spektakel gaat zien. Misschien niet in de categorie aanvallen maar wel renners die sneller een slecht moment hebben en een andere dag juist weer sterker zijn. Minder robot koersen zeg maar. Dat het logistiek een uitdaging gaat zijn zal vast goed komen. Minder ploegleiders in koers kan geen kwaad. Alleen de bus zal in de corona tijdperk wel belangrijk gaan zijn omdat ik niet verwacht dat iedereen van hotel naar hotel zal gaan.

Luca Quasi 8 mei 2020 om 13:53

Ritchie Porte zal dit wel fijn vinden.. Wie is nog meer sterk in traditionele seizoens-start? / Wie heeft geen wedstrijdhardheid nodig om top te zijn?

Panache 8 mei 2020 om 14:48

Dumoulin, Valverde.

Mathieu Moller 8 mei 2020 om 15:11

Quintana ging januari/februari ook als een speer.
Mollema is vaak ook al vroeg goed.

Binda 8 mei 2020 om 15:17

Geweldig nieuws. Veel meer renners suboptimaal voorbereid geeft een veel spannender Tour. Zouden ze vaker moet doen.

betonmolen 8 mei 2020 om 16:02

Logistiek probleem dat er bussen te weinig zijn. Ideaal moment voor een aflevering steenrijk, straatarm.

tvm 9 mei 2020 om 07:46

@luca:

Poels, Wellens.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair