Serpa schrijft Giro del Friuli op zijn naam
donderdag 3 maart 2011 om 15:39

Serpa schrijft Giro del Friuli op zijn naam

foto: Sirotti

José Serpa Perez heeft de Italiaanse eendagswedstrijd Giro del Friuli op zijn naam geschreven. In de straten van Sacile wist de Colombiaan van Androni Giocattoli de winst te grijpen. Pavel Brutt (Katusha) werd tweede en Nicki Sörensen (Saxo Bank) moest genoegen nemen met de derde plaats. Vorig jaar was Roberto Ferrari de winnaar.

In de sneeuw en regen in Italië onstond al snel een grote kopgroep van 31 renners. Hierin zaten onder andere enkele grote kanshebbers als Serpa, Bole, Spilak, Niemiec, Sörensen en Brutt. Met nog zo’n 100 kilometer te gaan was de maximale voorsprong van de kopgroep 2 minuut 27. Onder leiding van Acqua & Sapone in het peloton begon de voorsprong daarna af te nemen.

Ondertussen regende het opgaves, waaronder grote namen als Di Luca en Sagan. Bij het ingaan van de laatste ronde werd de kopgroep bijgehaald, maar waren er nog slechts 29 renners in de wedstrijd. Na een aantal aanvallen wisten Serpa en Brutt weg te komen uit het uitgedunde peloton. Bij de finish bleek Serpa de snelste in een sprint-à-deux.

Uitslag Giro del Friuli 1.1 (190 kilometer)
1. José Serpa Perez (Colombia/Androni Giocattoli)
2. Pavel Brutt (Rusland/Katusha)
3. Nicki Sörensen (Denemarken/Saxo Bank)
4. Maciej Paterski (Polen/Liquigas-Cannondale)
5. Simon Spilak (Slovenië/Lampre-ISD)
6. Grega Bole (Slovenië/Lampre-ISD)
7. Simon Clarke (Australië/Astana)
8. Matteo Tosatto (Italië/Saxo Bank)
9. Patxi Vila Errandonea (Spanje/De Rosa – Ceramica Flaminia)
10. Gorazd Stangelj (Rusland/Astana)

RIDE Magazine