Sergey Firsanov trekt succesvolle reeks in Italië door

Sergey Firsanov trekt succesvolle reeks in Italië door

foto: Sirotti, archief

zondag 17 april 2016 om 16:08

Sergey Firsanov heeft de Giro dell’Appennino op zijn palmares geschreven. De Rus van Gazprom-Rusvelo kwam na bijna 200 kilometer met zes beklimmingen solo over de streep in Chiavari.

Een drietal wist een gat te slaan, maar werd teruggepakt. Veel renners zagen hun kans schoon om zich in de kijker te rijden voor een eventuele Giro-selectie. Door toedoen van Bardiani-CSF en Caja Rural-Seguros RGA wist zich geen kopgroep te vormen. Na zeventig kilometer regende het aanvallen in mistige en regenachtige omstandigheden. Het peloton liet niet begaan, waardoor vluchters niet veel ruimte kregen.

Caja Rural-Seguros RGA hield de regie stevig in handen en dunde het peloton stevig uit. Eduard Prades probeerde de heerschappij van zijn ploeg voort te zetten door solo ten aanval te trekken. Lampre-Merida moest in de achtervolging, maar zij werden overvleugeld door Sergey Firsanov en Pierpaolo Ficara. De Rus sloot aan bij Prades en het duo sloeg direct een gat van een dertigtal seconden.

Firsanov toonde zich de betere van Prades en liet de Spanjaard achter zich, waarna hij solo de finishplaats Chiavari bereikte. Het is voor hem al zijn derde zege in Italië van dit seizoen. Hij won in de Wielerweek van Coppi en Bartali een rit en het eindklassement naar zich toe.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Purito 17 april 2016 om 16:13

Topper. Al jaren steengoed in het Italiaanse circuit.

0
Cyclingbruh 17 april 2016 om 16:26

Reden er WT-ploegen mee?

0
allieballie 17 april 2016 om 17:46

Ja, Lampre-Merida. Met Meintjes als kopman.

0
Dayer Quintana 17 april 2016 om 19:02

Dat die jongen niet in de WT-rijdt begrijpt ik niet.

0
LutsenkoFan 17 april 2016 om 22:21

We gaan hem zien in de giro, hoop ik.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone