Sergeant: “Gelukkig hield Gilbert steeds de boot af”

dinsdag 2 februari 2010 om 20:16

Vandaag is het Belgische Omega Pharma-Lotto officieel aan de pers voorgesteld, zo weet Sporza. De ploeg heeft met Philippe Gilbert een absolute topper voor de klassiekers binnen haar rangen, maar zag wel wereldkampioen Cadel Evans vertrekken naar BMC. Manager Marc Sergeant probeert in zijn glazen bol te kijken om te weten wat 2010 kan brengen voor de ProTour-formatie.

“Ik blijf het vertrek van Evans jammer vinden”, steekt Sergeant van wal. “Onze sponsor aasde lang op die grote vis en het is jammer dat die dan een maand na het WK al vertrok. Dat laat ons toch met een leeg gevoel achter. Hij was toch een garantie op op zijn minst ereplaatsen.”

“Toen Evans bij ons kwam, werd direct verteld dat hij een rare vogel was, waar iedereen mee zou afzien. Mecaniciens en verzorgers krabden zich in het haar. Ik kon toen iedereen motiveren om dat procentje meer te doen. Maar op het einde bleef het gevoel dat het nog niet genoeg was. Dan krijg je een scheefgetrokken situatie”, beseft de Belg.

Gelukkig bleef Gilbert zijn werkgever wel trouw, en dat wordt ten zeerste geapprecieerd. “Er werd wel aan zijn mouw getrokken, maar hij hield de boot steeds af. In het hedendaagse wielrennen gaat meer geld om, maar hij ging nergens op in. Hij vroeg zelf nooit om bij ons meer te krijgen, maar we passen daar toch een mouw aan. Ik ben hem daar dankbaar voor.”

De 27-jarige Waal moet nu wel nog weten te bevestigen na zijn topjaar 2009. Maar Sergeant maakt zich hieromtrent geen zorgen. “Iedereen gaat nu altijd naar Philippe kijken, maar hij kan met die druk om. En hij heeft de mentale klik gekregen dat hij beseft dat hij grote koersen kan winnen.”

Klik hier voor interviews met Philippe Gilbert, Jurgen Van den Broeck, Greg Van Avermaet, Mario Aerts, Jan Bakelants en Jürgen Roelandts.

Dit artikel delen:

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone