Sergeant: “Boeckmans heeft nog een lange weg te gaan”

vrijdag 23 oktober 2015 om 16:03
Sergeant: “Boeckmans heeft nog een lange weg te gaan”

Marc Sergeant, ploegleider van Lotto Soudal, beseft dat Kris Boeckmans nog een lange weg te gaan heeft in zijn herstel. Boeckmans raakte zwaargewond tijdens een val in de Vuelta a España en lag een tijdje in coma. Inmiddels is de Belg weer thuis, maar of hij ooit weer kan koersen, is onzeker.

“Ik vertrok een paar dagen voor de val uit de Vuelta”, zei Sergeant tegen Cyclingnews. “Ik liet een gezonde, jonge vent achter en toen ik hem in het ziekenhuis weer zag, trof ik iemand aan die bijna was overleden. Hij was afhankelijk van machines die hem in leven hielden. Terug in België was ik één van de eersten die hem opzocht en er was gewoon niks meer van hem over. Hij was vijftien kilo kwijtgeraakt, allemaal spieren.”

“Vorige week kwamen we weer samen, ik had hem uitgenodigd voor een lunch, zodat iedereen hem weer even kon zien. Maar het was een opgave voor hem; na een uur had hij rust nodig, dus er is nog een hele lange weg te gaan.”

“Het is moeilijk om te voorspellen of hij ooit weer zal koersen, maar we hopen het. Jarenlang zei iedereen altijd hoe snel en getalenteerd hij was, maar hij won nooit wedstrijden. Daar rekende hij dit jaar mee af en hij beleefde een heel goed seizoen. Voorlopig moeten we afwachten hoe hij herstelt.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

nietram 23 oktober 2015 om 16:15

Geduld is hier dus een sleutelwoord. Zet hem op Kris!

Netraam 23 oktober 2015 om 18:15

Die zien we volgend jaar nog niet op een goed niveau terug. 15 kilo spieren kwijt is voor een sprinter echt funest…
Veel succes met de revalidatie, Kris!

Peetvader 23 oktober 2015 om 19:00

Toch prachtig dat lotto zijn contract gewoon heeft verlengd tot 2017

Ivanoviclover 24 oktober 2015 om 00:46

eerst mens worden, dan heel misschien terug renner. Om van koesen te winnen nog maar te zwijgen.

Headlines

Materiaalzone

Populair