Serge Pauwels: “Hoop dat ik nu een rit kan winnen in de Tour”

maandag 1 mei 2017 om 10:05
Serge Pauwels: “Hoop dat ik nu een rit kan winnen in de Tour”

Foto: ASO/P.Ballet

Met een dubbelslag op de slotdag van de Tour de Yorkshire boekte Serge Pauwels gisteren de eerste overwinning in zijn profcarrière. “Ik wist dat mijn conditie goed was, maar meteen twee overwinningen op één dag is toch bijzonder”, vertelt hij aan Sporza.

In de finale van de rit naar Sheffield zag hij plots ploeggenoot Omar Fraile in zijn wiel verschijnen. De Spanjaard vormde echter geen bedreiging voor de overwinning. “Hij zei heel snel dat hij voor mij wou rijden en me de zege wou gunnen.”

Pauwels last nu een rustperiode in, waarna hij zich gaat richten op de Ronde van Frankrijk. “Ik neem een beetje gas terug en trek dan in mei op stage naar Lucca. Dan rijd ik normaal gezien de Dauphiné en volg ik de klassieke aanloop naar de Ronde van Frankrijk.” In Frankrijk gaat hij voor een ritzege. Vorig jaar werd hij al tweede op de Mont Ventoux. “Ik hoop dat ik opnieuw goed kan presteren in de Tour en er misschien een rit kan winnen. Dat zou fantastisch zijn.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Joachim 1 mei 2017 om 10:11

Echt een renner die ik eens een zege gunde. Mede omdat hij van mijn gemeente afkomstig is, maar vooral omdat het een heel sympathieke en professionele renner is.

SolerEritrean 1 mei 2017 om 10:24

Was er vorig jaar idd ook al dicht bij, dus kans zit er zeker in!

TykkeThor 1 mei 2017 om 10:58

Dat zal wel behoorlijk lastig worden. Pauwels is een steengoede coureur, maar zal in de Tour toch vrijwel altijd iemand tegenkomen die net wat sterker is. Ik zou hem liever een keer voor zijn kansen zien gaan in de Giro.

Romāns Vainšteins 1 mei 2017 om 11:03

Pauwels kan beter giro-vuelta combineren als hij ritzeges wil, in de tour kan hij mee maar stuit je in de regel op net iets gehaaider rittenkapers.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair